Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Ocna Mureş repară drumul din zona unde s-a prăbușit magazinul „Plus”. Lucrări de 175.000 de lei pentru amenajarea terenului

Publicat

Primăria Ocna Mureş semnează contractul pentru amenajarea terenului în zona surpărilor din apropierea fostului Magazin “Plus”. Licitaţia în valoare de 175.000 de lei a fost câştigată de Asocierea de servicii de proiectare – execuţie SC BTC Închirieri Utilaje SRL – SC Minesa ICPM SA. Este vorba despre consolodarea terenului şi amenajarea şoselei cu patru benzi de la intersecţia străzilor Iorga cu Eminescu.

După doi ani de la catastrofa din Ocna Mureş, când magazinul „Plus” şi o suprafaţă de aproximativ 1.800 mp s-a prăbuşit din cauza infiltraţiilor de apă din galeriile subterane de la fostele mine de sare, infrastructura rutieră de la intersecţia străzilor Nicolae Iorga şi Mihai Eminescu intră în reparaţii. Primăria semnează contractul pentru efectuarea lucrărilor pe o perioadă de 6 luni, cu o valoarea de 175.000 de lei, respectiv 38.036 euro fără TVA.

Licitaţia a fost câştigată de Asocierea de servicii de proiectare – executie SC BTC Închirieri Utilaje SRL – SC Minesa ICPM SA, iar proiectul cuprinde servicii de proiectare (asigurate de MINESA, care a derulat o parte dintre cercetările geologice din zonă şi va prezenta raportul până la sfârşitul acestui an) şi lucrări propriu-zise de stabilizare a solului şi amenajare a terenului, cu reconstrucţie ecologică.

În prima fază după finalizarea lucrărilor, tronsonul nu va fi deschis circulaţiei, pentru a putea fi verificată lucrarea în condiţii de siguranţă. Ulterior, va fi deschis traficul rutier doar autovehiculelor cu masă redusă. Zona pe care se vor executa lucrările cuprinde o suprafaţă de aproximativ 150 de metri, cu patru benzi de circulaţie. În prezent, această locaţie este închisă, circulaţia fiind deviată.

Puteţi citi aici condiţiile în care s-a produs surparea de la Ocna Mureş şi efectele pe care le-a produs aceasta.

Foto: ocnamuresonline.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax