Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Sebeș vrea să asfalteze drumul spre Râpa Roșie și să construiască un nou pod la Lancrăm. Proiecte depuse la CNI

Publicat

Echipa de proiecte a Primăriei Municipiului Sebeș a depus, la Compania Națională de Investiții, o solicitare privind modernizarea mai multor drumuri aflate în proprietatea publică a Municipiului Sebeș, care au o lungime totală de 13,64 km.

Anunțul a fost făcut pe contul său de Facebook de primarul Dorin Nistor. 

”Modernizarea drumurilor va deschide perspectiva de dezvoltare pentru un areal vast din partea de nord a Sebeșului, va reprezenta o rută alternativă de transport între Sebeș și localitățile aparținătoare Lancrăm și Răhău (cu evitarea drumurilor naționale DN1 și DN 7, care sunt deosebit de aglomerate) și va asigura accesul spre Rezervația naturală Râpa Roșie, obiectiv turistic de primă importanță, căutat de numeroși turiști români și străini”, potrivit acestuia.

Amplasamentele drumurilor vizate de documentația de modernizare sunt:

• DE 84397 – situat între DJ 106K (drum de legătură între municipiul Sebeș și comuna Daia Română) și DN1 (E81) în zona de intersecție cu strada Principală din satul Răhău, sat aparținător municipiului Sebeș; DE 84397 are o lungime de 5.987 metri;

• DE 84361 – situat între DJ 106K (drum de legătură între municipiul Sebeș și comuna Daia Română) și Rezervația Naturală Râpa Roșie; DE 84361 are o lungime de 3.480 metri;

• DE 84356 – situat între DN1 (E81), intrare lângă cimitirul din Lancrăm, și intersecția cu DE 84361; DE 84356 are o lungime de 4.175 metri.

Un nou pod peste Sebeș, la Lancrăm

Pe lângă modernizarea drumurilor, care presupune și asfaltarea acestora, se va construi un pod peste râul Sebeș, în zona localității Lancrăm.

De asemenea, pentru că partea carosabilă nu mai corespunde noilor cerințe și datorită existenței unor defecte și degradări la suprastructură și infrastructuri, în urma expertizării podului existent peste râul Secaș, s-a luat decizia reabilitării acestuia și aducerii la parametrii necesari noilor cerințe, mai transmite primarul Nistor.

Realizarea proiectului va fi benefică și din punctul de vedere al protecției mediului înconjurător.

Valoarea totală estimată a investiției, conform devizului actualizat al studiului de fezabilitate, este de 19.210.893,40 lei (inclusiv TVA).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. zoro

    luni, 15.03.2021 at 08:30

    Cred ca prioritar ar fi fost drumul adiacent dintre Petresti si Sebes sa fie scos traficul greu din Sebes!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax