Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria şi CL Alba Iulia, date în judecată, pentru a recunoaşte dreptul elevilor la tarif redus cu 50% în transportul local

Publicat

autobuze

15027452_10207674809055188_6335517316534631955_nPrimăria şi Consiliul Local Alba Iulia sunt date în judecată de o asociaţie, pentru a se recunoaște dreptul elevilor la tarif redus de 50% la transportul local în comun. Iniţiativa a fost anunţată de fostul președinte al Consiliului Județean al Elevilor Alba, Andrei Popa, cel care a anunţat, la sfârşitul lunii septembrie, că a formulat plângere la DNA împotriva primarului Mircea Hava, în legătură cu acelaşi subiect.

Vezi şi Hava și 9 consilieri PNL, reclamați la DNA pentru abuz în serviciu. MOTIVUL: Au respins un proiect ce viza facilități la transportul elevilor

Solicitarea asociaţiei de chemare în judecată, în contencios administrativ, a celor două foruri locale, a fost înregistrată la Tribunalul Alba în 8 noiembrie 2016.

Reamintim că în şedinţa Consiliului Local din 30 septembrie, proiectul de hotărâre care prevedea facilități la transportul public în comun pentru elevii din Alba Iulia a fost respins.

“Asociația Acțiunea pentru Alba a chemat în judecată Consiliul local al municipiului Alba Iulia și municipiul Alba Iulia

Primăria municipiului Alba Iulia, prin primarul Mircea Gheorghe Hava, a instituit un sistem arbitrar de decontare a abonamentelor elevilor, în mod nelegal, executând bugetul local contrar dispozițiilor legale, îngreunând astfel exercitarea dreptului de către beneficiari. La studenți, situația este și mai neclară, aceștia beneficiază ocazional și tot printr-un sistem de îngreunare a exercitării dreptului”, transmite Andrei Popa, pe reţeaua de socializare.

Potrivit acestuia, asociaţia cere instanței “Obligarea autorităţii administrative la emiterea actului administrativ constând în adoptarea de către Consiliul local al municipiului Alba Iulia a unei Hotărâri de Consiliu Local care să respecte prevederile art. 84, alin (1) și (2) și art.205, alin. (2) din Legea nr. 1/2011, care să acorde tarif redus de 50%, respectiv gratuitate pentru elevi și studenți la transportul local în comun, prin subvenționarea operatorului de transport public local, în conformitate cu prevederile art. 17, alin. 1, lit. i din Legea nr. 92/2007 și ale art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 309/1996”, dar şi plata cheltuielilor de judecată.

andrei popaAndrei Popa, fost șef de cabinet al deputatului Cornel Comșa, a fost prezent în ședința de CL din septembrie, pentru a susține proiectul inițiat de independentul Mircea Trifu, consilierii PSD și ALDE.

După ce s-a creat un adevărat scandal pe baza acestui proiect, consilierii au trecut la vot și au votat 8 „pentru” (consilierii PSD, ALDE și Mircea Trifu), 9 „împotrivă” (consilieri PNL) și 4 s-au abținut de la vot (3 consilieri PNL și un consilier PMP). Proiectul de hotărâre a fost respins.

Nemulțumit de decizia consilierilor, Andrei Popa spunea atunci că va formula o plângere și împotriva acestora după ce, în 26 septembrie, depusese o plângere la DNA împotriva primarului Mircea Hava, înainte de a fi supus la vot în ședința de CL (nr. din  30 septembrie) proiectul de hotărâre privind aprobarea acordării unor facilități la transportul public local de persoane, pentru elevii și studenții care studiază în municipiul Alba Iulia.

Proiectul de hotărâre propunea aplicarea prevederilor art.1, alin.1, lit. i din Legea nr.92/2007 si ale art.3 din H.G. nr.309/1996. Proiectul dorea ca elevii și studenții să-și poată lua direct biletul redus, respectiv gratuit de la chioșcul/ aparatul de bilete al STP Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax