Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Şpring, disputată între liberali şi social-democraţi. Liderii alianţei par dispuşi să meargă pe liste separate la locale

Publicat

Conducerea PSD Alba se pregăteşte să facă publice listele cu candidaţii USL la alegerile locale. Preşedintele Ion Dîrzu a declarat miercuri că, în proporţie de 95%, candidaţii la primăriile din Alba au fost stabiliţi, dar că mai sunt purtate discuţii cu partenerii de alianţă în ceea ce priveşte 4% sau 5% din localităţile din judeţ. Una dintre acestea este comuna Şpring ,unde liderii partidelor din alianţă nu au reuţit să ajungă încă la un comun acord privind candidatul la primărie şi par dispuşi să meargă pe liste separate.

Dacă, în urmă cu două săptămâni, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu anunţa în presă că actualul primar Daniel Rusu, în prezent membru PDL, va candida din partea USL la Primăria Şpring, miercuri, Ioan Dîrzu a declarat că este vorba despre medicul Mircea Boghici, cel care este nominalizat din partea alianţei pentru a alegerile la funcţia din comună.

Întrebat despre această candidatură, Boghici a explicat că el nu este candidatul USL Alba la Primăria Şpring, ci candidatul PSD Alba şi că acest lucru este o certitudine: „Eu oricum voi candida din partea PSD. Teodor Atanasiu nu poate vorbi din punct de vedere al USL, ci doar din perspectiva partidului pe care îl reprezintă, adică PNL. Protocolul alianţei permite, mai ales în cazul unei comune cum este Şpringul, să se meragă pe liste separate, aşa că, din partea PSD Alba, eu voi fi candidat”.

La polul opus, Atanasiu anunţa, în urmă cu două săptămâni, că PNL a mai „furat” un primar din grădina democrat-liberalilor şi că Daniel Rusu va candida din partea USL la Primăria Şpring: „Domnul primar mi-a spus că a fost total dezamăgit de politica PDL, total dezamăgit de modul în care acest partid a văzut dezvoltarea locală şi l-a ajutat în proiectele de dezvoltare pe care le-a avut, nu consideră că se regăseşte în doctrina politică a PDL, pe care o credea o doctrină adevărată, precum cea scrisă, nu cea făcută. Astfel, a decis să candideze la funcţia de primar al comunei Şpring din partea Partidului Naţional Liberal”. Deşi se pare că intenţionează să candideze din partea liberalilor la Primăria Şpring, Rusu nu poate, cel puţin momentan, să îşi dea demisia din PDL, deoarece asta ar însemna să îşi piardă funcţia.

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu a recunoscut în conferinţa de presă că Şpringul este una dintre acele localităţi în care încă mai sunt purtate discuţii cu partenerii de alianţă pentru stabilirea candidatului la primărie: „O să vedem ce facem, dar vă promit că în scopul USL-ului vom alege persoana care va câştiga alegerile în comuna Şpring. Deocamdată, în ceea ne ne priveşte, Mircea Boghici este candidatul nostru la primăria acestei comune”.

Întrebat despre posibilitatea unor candidaturi pe liste separate de PNL, Dîrzu a declarat că nu este exclusă această posibilitate: „Suntem dispuşi să negociem astfel încât să alegem varianta cea mai bună posibilă. Sunt judeţe, puţine însă, în care se merge pe liste comune de la cap la coadă şi sunt judeţe în care, din diverse interese, s-a luat decizia ca acolo să se meargă pe liste separate. Eu nu văd în asta nici o problemă, dacă există un singur scop şi anume să câştigăm noi împotriva celor de la PDL”. Dîrzu a explicat că, deocamdată, cel puţin, nu vor fi făcute publice numele candidaţilor USL, pentru a se evita posibilitatea la PDL să facă presiuni sau să aducă ameninţări acestora, aşa cum, susţine el, se practică din ce în ce mai des.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax