Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarii din ACoR, în „dilema regionalizării”: „Mai cheltuim miliarde pe proiecte tehnice dacă există riscul să aflăm că ni se desfiinţează comuna?”

Publicat

YouTube video

În toiul pregătirilor pentru regionalizarea administrativ-teritorială a României şi fără date exacte despre ce va însemna în fapt acest proces, primarii din Asociaţia Comunelor din România (ACoR) se văd legaţi de mâini. Aceştia nu ştiu dacă mai are rost să cheltuiască sume considerabile pentru realizarea de proiecte tehnice în vederea demarării unor investiţii, în situaţia în care, la final de 2014 vor afla că unitatea administrativ-teritorială pe care o conduc se va desfiinţa.

Problema a fost adusă în discuţie în cadrul Adunării Generale a Filialei Judeţene Alba ACoR în contextul în care anul viitor va începe noua alocare financiară, iar cei care doresc să acceseze bani pentru proiecte şi investiţii în infrastructură vor trebui de pe acum să înceapă să scrie proiecte.

„Este ştiut faptul că la nivelul judeţului Alba sunt câteva comune, şi nu puţine, care nu îşi pot susţine cheltuielile de funcţionare, darămite să se gândească la cheltuieli de investiţii. Ştim cu toţii că, începând de anul viitor, începe noua alocare financiară 2014-2020, implementarea noului program de dezvoltare rurală. Asta înseamnă că, de acum, primarii se preocupă pentru a-şi scrie proiecte tehnice pentru rezolvarea problemelor de infrastructură pentru anii care ne aşteaptă. Plecând de la ideea aceasta, nu putem să cheltuim miliarde de lei să facem studiile respective, iar după aceea să venim la sfârşitul anului 2014 să spunem, ştiţi, comuna X dispare. Cred că ar trebui să ştim de acum dacă se gândeşte doar regionalizarea teritorială, aşa cum ne-a fost prezentată pe menţinerea regiunilor de la nivel naţional sau se merge şi mai adânc până la desfiinţarea de comune” a explicat preşedintele ACoR Alba, Gheorghe Damian.

Prezent la Adunarea ACoR a fost şi deputatul Dan Coriolan Simedru, care a explicat primarilor că, potrivit datelor actuale, regionalizarea cu va însemna şi modificarea graniţelor comunelor.

Vedeţi mai jos şi alte subiecte aduse în discuţie în cadrul Adunării Generale ACoR:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax