Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarii din Arieşeni şi Râmeţ au semnat adeziunea la PSD. Alţi patru consilieri locali liberali au migrat la partidul lui Ponta

Publicat

primar arieseni, primar ramet Săptămână cu „roade” pentru PSD Alba. După ce joi, primarul din Cîmpeni a anunțat oficial trecerea lui în „barca” PSD, aceeaşi decizie a fost confirmată de primarul PNL din Arieşeni, Vasile Jurj şi cel din Râmeț, Vasile Raica (PDL). Edilul comunei Râmeț a declarat pentru Alba24 că a semnat adeziunea cu PSD, joi și urmează să înregistreze cererea la primărie. Primarul din Arieșeni a spus că a hotărât să plece din opoziție din „motive personale”, iar împreună cu alți patru consilieri locali PNL din comună au trecut la partidul „roșu”.

Vasile Marin Jurj și Vasile Raica sunt alți doi primari carem dacă până acum au făcut parte din partide diferite, de joi sunt colegi în PSD.

Edilul din Arieșeni a „bătut oficial palma” cu PSD. Alături de el, toți cei 4 consilieri locali care au fost în PNL au trecut la social-democraţi. Vasile Marin Jurj a declarat pentru ziarul Alba24 că a trecut la PSD „din motive personale” şi că „nu m-am certat cu vechii colegi”.

Jurj a mai declarat că  ”toți cei care am fost la PNL am trecut la PSD, și aici mă refer la patru consilieri locali”.

Reamintim că joi, primarul orașului Câmpeni a declarat într-o conferință de presă că a semnat adeziunea cu PSD.

Citeşte şi Primarul orașului Cîmpeni, OFICIAL în PSD. „Nu sunt un oportunist și șantajist cum au spus unii despre mine”

Şi primarul PDL din Râmeț, Vasile Raica a semnat documentul prin care şi-a ales noul partid (PSD).

Primarul din Râmeţ, Vasile Raica, a confirmat încă din septembrie pentru Alba24 că s-a aflat în discuţii cu reprezentanţii PSD pentru a se întoarce în partidul în care a activat înainte de 2012, pe vremea când era viceprimar tot la aceeaşi primărie. Raica a motivat că se confruntă cu o situaţie grea, că nu are bani de salarii pentru angajații primăriei.

„Nu am plătit salariile, e a treia lună fără bani şi mă gândesc serios la varianta oferită de ordonanţă, pentru trecerea la PSD. Mă mai gândesc şi îmi pare rău de situaţie, dar dacă va fi să iau o asemenea decizie este în interesul comunităţii, pentru că acum, cu banii pe care-i primim, nu ne putem descurca”, a declarat Vasile Raica pentru Alba24.ro.

Primarul a amintit că Râmeţul este zonă defavorizată și  din această cauză încasează doar jumătate din impozitele şi taxele colectate și că trecerea la PSD ar putea fi o soluție prin care ar putea influența schimbarea situației în care se află comuna.

Vasile Raica este reprezentant PDL din 2012, când a fost ales primar la Râmeţ. Anterior, a fost membru PSD şi viceprimar în această localitate.

„Nu sunt atras de o anumită culoare politică, nu este vorba despre vreo aroganţă care să mă atragă spre anumită zonă a politici, mă interesează doar să avem bani pentru comunitate”, mai susţine Raica.

Ordonanţa de urgenţă 55/2014 care permite migraţia politică a aleşilor locali pentru 45 de zile, fără ca aceştia să-şi piardă mandatul, a fost adoptată de Guvern, la sfârşitul lunii august.

SONDAJ Alba24.ro: 14 candidați vor să-ți fie PREȘEDINTE. Pe care dintre ei îl preferi? VOTEAZĂ

  • Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL) (54%)
  • Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC) (17%)
  • Monica Luisa Macovei (7%)
  • Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară) (6%)
  • Călin Popescu Tăriceanu (5%)
  • Corneliu Vadim Tudor (PRM) (3%)
  • Gheorghe Funar (2%)
  • Teodor Meleşcanu (2%)
  • Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu) (2%)
  • Kelemen Hunor (UDMR) (1%)
  • William Brânză (Partidul Ecologist Român) (1%)
  • Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania) (1%)
  • Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă) (0%)
  • Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo) (0%)
  • Total voturi: 3.556

Loading ... Loading ...

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax