Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarii, obligați să se împrumute din Trezorerie pentru proiectele din PNDL. Senatul, convocat în sesiune extraordinară

Publicat

Biroul Permanent se va întruni, miercuri, pentru a convoca Senatul în sesiune extraordinară în vederea introducerii în procedură parlamentară a Ordonanţei de Urgenţă prin care unităţile administrativ-teritoriale se pot împrumuta de la Trezoreria statului.

Este o măsură extrem de importantă pentru administrațiile locale care au probleme în continuarea proiectelor de investiții începute prin PNDL.

Fondurile pentru aceste proiecte s-au terminat, iar Guvernul a anunțat că alți bani ar putea veni la rectificarea bugetară. Până atunci, primarilor li s-a recomandat să se împrumute în trezorerie.

Citește și: Epuizarea fondurilor din PNDL aruncă în aer investițiile locale. Ce spun primarii din Alba, despre impactul deciziei

Guvernul a adoptat, miercurea trecută, ordonanţa de urgenţă prin care unităţile administrativ-teritoriale se pot împrumuta de la Trezoreria statului.

Suma este de 630 milioane lei, iar actul normativ oferă posibilitatea accesării de împrumuturi la dobânzi de 1% până la 1,5%, în funcţie de perioada de rambursare contractată de până la 3 ani şi respectiv de până la 5 ani.

Conform articolului 115 din Constituţia României, ordonanţa de urgenţă intră în vigoare doar după depunea ei pentru dezbatere, în procedură de urgenţă la forul legislativ sesizat, în acest caz Senatul, şi după ce este publicată în Monitorul Oficial.

Dacă nu se află în sesiune Parlamentul, atunci oricare dintre Camere este convocată obligatoriu în 5 zile de la depunerea sau trimiterea actului normativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax