Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăriile pot monta gratuit camere video de supraveghere pe stâlpii din rețeaua electrică. Cum vor putea fi folosite imaginile

Publicat

Primăriile vor putea folosi stâlpii din rețeaua de iluminat public pentru a monta camere video de supraveghere, fără a plăti nimic. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare.

Autoritățile care intenționau să monteze echipamente de monitorizare video pe stâlpii de electricitate de pe marginea drumului erau nevoite până acum să achite companiilor care dețin stâlpii sume mari constând în chirie pentru fiecare stâlp folosit.

În ceea ce privește reglementarea pentru utilizarea imaginilor filmate cu aceste camere amplasate pe stâlpi, primăriile vor trebui să respecte GDPR și legislația în vigoare.

”Unitățile administrativ-teritoriale au dreptul de a monta echipamente electronice de supraveghere video pe stâlpii ce compun sistemul de iluminat public, cu obligația respectării prevederilor Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), cu modificările ulterioare, fără obligația de plată către proprietarul sistemului de iluminat public”, arată Legea 191/21 august 2020.

Referitor la monitorizarea video, trebuie respectate următoarele:

interesele legitime urmărite sunt temeinic justificate și prevalează asupra intereselor sau drepturilor și libertăților persoanelor vizate;

s-a realizat informarea prealabilă, completă și în mod explicit;

alte forme și modalități mai puțin intruzive pentru atingerea scopului urmărit nu și-au dovedit anterior eficiența;

durata de stocare a datelor cu caracter personal este proporțională cu scopul prelucrării, dar nu mai mare de 30 de zile, cu excepția situațiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate.

sursă: avocatnet.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax