Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul Aiudului, Horațiu Josan: „În bugetul pe 2014, am prevăzut investiții în infrastructură, învățământ și sănătate”

Publicat

În anul 2014, din bugetul local al Primăriei Aiud, prioritățile la capitolul investiții rămân lucrările de infrastructură, reabilitarea clădirilor destinate pentru învăţământ şi a spitalului municipal. Proiectele de investiții au fost prezentate vineri, în conferința de presă a PNL Alba, de către primarul Horea Josan. Duminică, 2 februarie, la sediul primăriei va avea loc o dezbatere pe tema bugetului local pe anul 2014.

„În acest an, am prevăzut o primă etapă de reabilitare a străzilor din zona centrală, care are toate utilitățile, cele două străzi care fac legătura cu Valea Arieșului. Sperăm că după intervenția din această primăvară în care vom schimba și conducta de aducțiune de la stația de pompare și sursa locală Măgina, să reabilităm aceste două străzi până la sfârșitul anului și să facem ca lumea care circulă în Aiudul de Sus să nu ne mai înjure”, a spus primarul Horaţiu Josan.

În rest, lucrările se vor concentra pe proiecte multianuale: „Bucuria cea mare va fi că vom reuși să rezolvăm canalizarea în cele mai importante localități din municipiul Aiud, Ciumbrud și Sâncrai. În măsura în care Guvernul își va respecta angajamentele de a sprijini proiecte de infrastructură, vor continua lucrările la Colegiul Bethlen Gabor, la Cetatea din Aiud, fațada Primăriei Aiud şi să înceapă proiectul pentru zona centrală protejată”, a mai precizat Josan.

În acest an vor demara lucrările de reabilitare la Colegiul Național Titu Maiorescu, iar toate celelalte clădiri care au destinația de învățământ sunt într-o continuă reabilitare și eficientizare termică, a mai declarat primarul Aiudului.

În acest an vor continua lucrările de reabilitare termică a spitalului municipal Aiud. „Întreaga Alba de Jos, cu Ocna Mureș și zona Teiușului beneficiază de spitalul municipal Aiud, dar costurile sunt pe seama municipalității din Aiud. Cred că ar trebuie să existe un mod corect în care fiecare să participe la aceste cheltuieli fiind un spital de interes microregional”, a spus Josan.

Primarul Aiudului a adus în discuție și situația conflictuală din Consiliul Local, în care alianța partidelor din Opoziție nu votează niciun proiect: „PDL nu a votat niciodată niciun proiect, iar de când s-au aliat cu PP-DD nu votează nici aceștia. Sunt opt consilieri care nu votează. O să le intentez proces în instanță la fiecare consilier în parte după cum nu a votat”.

Duminică, începând cu ora 14.00, consilierii locali din Aiud se vor întruni pentru a discuta bugetul anului 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. MeteorMan

    sâmbătă, 01.02.2014 at 10:51

    acele promisiuni depasesc cam de trei (3) ori puterea de-a plati impozite a localnicilor- numai bugetari, ca cei care (mai) lucreaza in domeniu productiv, lucreaza in alte orase si cotizeaza acolo; se mai adauga impozitul pe proprietati-cine-l plateste si cam atit, ca firme in zona sint putine si alea pe duca

  2. bombardeaua

    sâmbătă, 01.02.2014 at 14:31

    duminica la ora 14 nu se duce nici saracia la primarie- ora si ziua au fost puse cu premeditare, sa participe cit mai putina lume- numarul mare de persoane fara ocupoatie din oras ar fi permis punerea dezbaterii in oric e zi, la orice ora, dar s-a preferat duminica?

  3. artist

    marți, 04.02.2014 at 11:16

    Auzi dom’le ca face investitii! Face investitii in deplasari in strainatate, nu investeste in cresterea Aiudului. La reabilitarea cetatii au fost alocati 5.000 lei, da, da, ati citit bine 50 milioane lei vechi si aceia pentru avize, nici vorba sa se puna o piatra pe ziduri. Repara strazile A Iancu si Motilor cu 80.000 lei, adica plateste documentatia pentru aceste reparatii, nu sunt bani pentru asfaltari in vreme ce in ultimul mandat a pompat cate 1.000.000 lei in plombari exact pe strazile care urmau a fi sapate.Se lauda cu investitia de la Bethlen G. dar banii vin de la UE pe un proiect castigat de catre Eparhia Reformata nu de catre primarie. Marile investitii ale d-lui primar sunt cateva reabilitari termice la scoli, la spital, la gradinita unde a pus-o pe nevasta-sa director si cam atat, pentru ca peste 2.000.000 lei sunt rambursari de credite de pe vremea cand s-a facut str. I. Creanga si St. cel Mare, 150.000 lei ii dam la sport(Metalul), 100.000 ii dam la fundatiile si asociatiile prietenilor domniei sale, 200.000 lei vor pleca din buget pentru publicitate, deplasari, reclama, protocol, ca doar de astea avem noi nevoie. Halal primar! Mai bine da-ti demisia pana nu te arunca aiudenii pe usa din dos!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax