Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul comunei Arieșeni, Vasile Marin Jurj, trimis în judecată pentru fapte de corupţie cu fonduri europene

Publicat

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA)– Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului comunei Arieșeni, Vasile Marin Jurj. Acesta este acuzat că a întocmit şi folosit documente false care au avut ca finalitate obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit unui comunicat al DNA, Marin Jurj este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, fals intelectual, în formă continuată și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Alături de acesta au mai fost trimiși în judecată, pentru infracțiuni similare, Bădică Ștefan Horațiu și Bădică Anamaria, precum și persoana juridică SC Alfa Ștef Proiect SRL.

Citește și FOTO: Directorul DSP Alba a fugit de probleme în Thailanda. După divorț, Sinea poartă din nou verighetă

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„În perioada 2009-2014, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile („Campus învățământ profesional și tehnic”), inculpatul Jurj Vasile Marin, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a folosit în relația cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (M.D.R.A.P.) mai multe documente false, inexacte și incomplete având ca rezultat avizarea, de către reprezentanții instituției amintite anterior, a cererilor de rambursare, cu consecința aprobării la plată a sumelor solicitate, în cuantum total de 383.855 lei.

În cauză, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 348.891 lei din care suma de 263.399 lei fonduri FEDR, suma de 40.242,86 lei fonduri de la bugetul de stat și suma de 74.249,50 reprezentând TVA.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile ce aparțin Jurj Vasile Marin, Bădică Ștefan Horațiu și Bădică Anamaria”.

Citește și DNA: Acuzații GRAVE pentru un fost șef al OJFIR Alba și complicii săi. Au inventat 148 de oi și au luat banii

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Primarul Marin Jurj a mai fost judecat, într-un alt dosar, pentru conflict de interese, dar a fost achitat penal şi a primit o amendă administrativă în valoare de 1000 de lei.

Primarul din Arieşeni, Vasile Marin Jurj, a câştigat procesul cu ANI. N-a apucat bine să se bucure, după două zile l-a lovit ghinionul

sursa: pna.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax