Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa: ”Deocamdată sunt candidatul USR”. Spune că este deschis la negocieri

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat pentru Alba24 că ”deocamdată” este candidatul USR la Primăria Alba Iulia, dar că totodată este deschis la negocieri, pe care le consideră ”normale” în lumea politică. 

În urmă cu ceva timp, acesta a postat pe contul său de Facebook o fotografie în care apare alături de liderul PSD, Marcel Ciolacu, alimentând zvonurile legate de plecarea sa la acest partid.

Detalii legate de acest lucru puteți citi aici: Primarul USR din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, fotografie cu Marcel Ciolacu. Explicații privind speculațiile că ar candida de la PSD

Pleșa nu a infirmat niciodată aceste speculații, preferând să nu răspundă clar atunci când a fost întrebat în legătură cu acest subiect.

Curtat de toate partidele parlamentare

Gabriel Pleșa a spus miercuri că este curtat de toate partidele parlamentare, lucru de care s-a declarat ”onorat”.

”Mă onorează pentru că îmi spune că totuși mi-am făcut datoria în acești trei ani de zile și probabil că încrederea populației care a fost măsurată probabil de toate partidele politice arată încă un procent mare de încredere a populației în primarul municipiului” a spus Gabriel Pleșa.

Întrebat despre propunerile care i se fac din partea altor formațiuni politice decât cea din care teoretic face parte (USR), acesta le-a confirmat.

”Da, așa este, sunt discuții, am primit oferte electorale, dar la ora aceasta sunt la nivel de discuții. Sigur, eu vreau să spun următorul lucru: în primul și în primul rând mă interesează orașul și comunitatea.

Eu nu-mi doresc să mă duc decât încă un mandat pentru a putea să termin ceea ce mi-am propus acum trei ani, pentru că sunt lucruri pe care n-am reușit să le fac și nici măcar n-am reușit să încep să le rezolv… sper ca până la sfârșitul acestui prim mandat să poată să fie începute toate… iar din punct de vedere politic mă interesează o stabilitate în consiliul local și o minimă majoritate, pentru aici e oarecum problema mea în acest mandat.

Am pornit cu o majoritate, făcută cu PNL, cu doi viceprimari de fiecare parte iar această majoritate de o perioadă, practic începând cu votul bugetului din acest an s-a stricat sigur nu datorită mie, după cum se știe dânșii și-au anunțat cel puțin până acuma un candidat și lucrurile au început să se deterioreze.

Proiecte importante, a trebuit să intru de două, trei ori cu ele ca să pot să mi le trec” a spus Pleșa.

Legat de relația cu USR, acesta a spus că nici acum nu are o ”funcție de anvergură în partid”.

”Sunt doar un membru al biroului județean. Sigur că (…)  un primar al municipiului ar fi fost bine să fie președintele organizației municipale. Sigur, aici statutul a fost de un anumit fel, sincer vă spun nici nu am avut foarte mult timp de politică…” a spus Gabriel Pleșa.

Colegilor săi le-a reproșat o ”lipsă de pragmatism în abordarea politică” și a adăugat că ”nu poate să spună că a avut o relație tensionată cu ei.

În acest context, Pleșa a spus că ”deocamdată sunt candidatul Uniunii Salvați România, așa cum am anunțat în urmă cu câteva luni”.

Totodată a spus că este ”deschis la negocieri pentru că în lumea politică se fac aceste negocieri și nu văd de ce să nu fiu deschis la aceste negocieri pentru că până la urmă soluția cea mai bună trebuie să fie soluția cea mai bună pentru oraș”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Pripon Marius

    joi, 02.11.2023 at 08:28

    Nu știu cum naiba te curtează partidele,când esti zero ca si primar!Nu te „imbăta” cu apă rece că noi cetățenii acestui oraș nu te vom mai vota! Nu ai realizat nimic din 2020.

  2. Pripon Marius

    joi, 02.11.2023 at 08:30

    Știm toți că vei candida din nou de la PNL,pentru propriul ciolan să ti-l păstrezi nu pentru bunăstarea noastră!

  3. Unul

    joi, 02.11.2023 at 09:53

    Lume, lume ! Veniți să vedeți minunea politichiei mioritice, miezul strategiei de tarabă a mai marelui urbei smarte și sparte ! Adică, ce mai, după ce ne-a aburit din colțuri cum că proiecte, daraveli, au rămas doar gropane și moloz, acum mai vrea, fie ce o fi, să mai ne aburească o tură. De data asta, ori cu pesede, ori cu penele, ori cu cine s-o putea… Numai că alți fraieri nu va mai găsi de data asta. Măcar dacă ar astupă gropanele și ar curăți orașul, tot ar face ceva folositor, așa de plecare…

  4. Ionut

    joi, 02.11.2023 at 10:07

    Locul traseiștilor e pe centură , Boss ! Ce să cauți pe centru ? Ai sens unic de ieșire pe Mărășești 😜… îți dorim Succes !

  5. Starea civila

    joi, 02.11.2023 at 10:33

    …………….cica nu e traseism, se zice ca ti-a venit mintea la loc! Saraca urbe…

  6. Cornelia

    joi, 02.11.2023 at 10:39

    o sa votam cu 1 care demonstreaza, voi, astia de la usr sunteti niste habarnisti mincinosi, ca si pnl, psd si altii, mai bine sa votam cu un independent!
    Ne-am saturat de voi de peste 3 decenii!!!
    Voi traiti pe picior mare, noi cu 2500 de lei pe luna!!!

  7. Emilia

    vineri, 03.11.2023 at 01:49

    Cand ceva pute unii se simt onorati!!!Dar in Alba Iulia pute rau rahatul de la Primarie ,deci Nu mai votati un Mincinos si Nesimtit ,pt.ca pute tare rau in oras in urma lui!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax