Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, interesat să cumpere o fotografie unicat cu Avram Iancu. Ce vrea să facă cu ea

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, s-a oferit să cumpere fotografia unicat cu Avram Iancu scoasă la licitație și să o doneze unui muzeu din oraș. 

Reacția primarului Pleșa vine după ce istoricul Muzeului Național al Unirii, Liviu Zgârciu, a spus că ar fi de bun augur ca o asociație, un patrid politic, sau o persoană fizică să cumpere fotografia și să o doneze unui muzeu, sau unei case memoriale.

Acesta a subliniat ideea, mai ales după evenimentele din Alba Iulia și scandalul care a fost generat de amplasarea unei statuii în Cetatea Alba Carolina, a lui Gabriel Bethlen, acțiune contestată de zeci de persoane și chiar politicieni locali au contestat momentul.

Unul dintre marii contestatori a fost senatorul Călin Matieș care a pus o fotografie cu Avram Iancu la picioarele lui Gabriel Bethlen.

Întrebat de repoterii alba24.ro dacă chiar este interesat să o cumpere, Gabriel Pleșa a declarat că ”să vadă condițiile de participare” și ar merge la licitație. Acesta a precizat că este o fotografie unicat și că a rămas fascinat de chipul lui Avram Iancu din poză.

De asemenea a mai spus că dacă o va cumpăra o va dona unui muzeu din Alba Iulia.

Context

O fotografie unicat cu Avram Iancu, Crăișorul Munților este scoasă la licitație de Casa de Licitații Historic. Este vorba despre o fotografie realizată în anul 1865.

CITEȘTE ȘI: O fotografie unicat cu Avram Iancu scoasă la licitație cu prețul de pornire de 1000 de euro. Ce spune istoricul Liviu Zgârciu

Prețul de pornire pentru licitație pleacă de la suma de 1000 de euro. Potrivit casei de licitații, fotografia  este în format carte-de-visite înfățișându-l pe Avram Iancu, reprezentat frontal, îmbrăcat într-o haină neagră cu guler și manșete din lână, ținând mâna dreaptă la piept.

Acesta a fost realizată în jurul vârstei de 41 de ani, putând fi datată undeva în decursul anului 1865. Fotografia a fost clasară la Tezaur. Fotografia vine înrămată într-o ramă de epocă din lemn, stilizată cu motive tradiționale românești.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul

    miercuri, 12.10.2022 at 08:52

    Este campanie politică, crede că mai iasă un mandat 😅 doar prostii îl mai votează 😉

    USL, PNL, PSD ACELAȘI MIZERIE 😉
    EU SUSȚIN Partidul AUR ÎN ALBA

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax