Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O fotografie unicat cu Avram Iancu, scoasă la licitație cu prețul de pornire de 1000 de euro. Ce spune istoricul Liviu Zgârciu

Publicat

O fotografie unicat cu Avram Iancu, Crăișorul Munților, este scoasă la licitație de Casa de Licitații Historic. Este vorba despre o fotografie realizată în anul 1865. 

Prețul de pornire pentru licitație este de 1000 de euro. 

Istoricul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Liviu Zgârciu, spune, într-o postare pe Facebook, că aceasta poate fi cumparată de o persoană fizică, un partid sau o asociație și apoi donată către un muzeu sau o casă memorială. Acesta face și o aluzie la scandalul pornit după dezvelirea statuii lui Gabriel Bethlen, când zeci de persoane și chiar politicieni locali au contestat momentul.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Moment tensionat la dezvelirea statuii lui Bethlen Gabor. Senatorul Matieș a alăturat portretul lui Avram Iancu

”Postez asta aici, gândindu-mă că poate o fi cineva, persoana fizică, asociație, partid sau ce o fi, să o cumpere și să o doneze unei instituții, precum muzeu sau casă memorială, unde îi este și locul.

Recunosc că am mari speranțe aducându-mi aminte tam-tam-ul de astă vară cu statuia lui Gabriel Bethlen din Alba Iulia”, a scris Liviu Zgârciu pe Facebook.

Potrivit casei de licitații, fotografia  este în format carte-de-visite, înfățișându-l pe Avram Iancu, reprezentat frontal, îmbrăcat într-o haină neagră cu guler și manșete din lână, ținând mâna dreaptă la piept.

Aceasta a fost realizată în jurul vârstei de 41 de ani, putând fi datată undeva în decursul anului 1865. Fotografia a fost clasată la ”Tezaur” și vine înrămată într-o ramă de epocă din lemn, stilizată cu motive tradiționale românești.

sursă foto: Facebook, Historic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax