Connect with us
Publicitate

BLAJ

Primarul din Blaj, apel către locuitorii din municipiu: „Vă cer să nu lăsăm garda jos, pentru că greul nu a trecut!”

Publicat

Primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar a făcut sâmbătă un apel către locuitorii din municipiu să nu lase „garda jos”, să respecte măsurile și recomandările autorităților de stat și să fie raționali și responsabili.

Într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare Faceook, primarul a mai transmis că, dacă situația o va impune, va propune în Comitetul local pentru situații de urgență adoptarea unor restricții de circulație mult mai severe, atât pentru circulația pietonală, cât și pentru cea auto.

Citește și OFICIAL: 5 cazuri noi de coronavirus confirmate în ultima zi, în Alba. Bilanțul pe județ: 103 persoane infectate și 4 decese

„Apel către Blaj

Blăjeni!

În aceste zile, dramatice pentru întreaga lume, am rămas neplăcut surprins să observ forforta de pe străzile Blajului! Acest lucru mă obligă să vă scriu din nou și să vă cer <să nu lăsăm garda jos> pentru că greul nu a trecut! Vă reamintesc că Blajul a intrat în prima linie în lupta cu acest virus necunoscut, iar responsabilitatea noastră este mai mare decât a altor comunități! Lumea se uită la noi cu încredere și speranța că vom învinge! Toți suntem angajați în această luptă și de aceea toți trebuie să rămânem responsabili și să ne facem datoria!

Este o situație fără precedent pe care o trăiește lumea întreagă și trebuie să înțelegeți că suntem în război cu un inamic invizibil!

În această luptă, eu mă bazez pe voi toți. Vă cunosc și mă cunoașteți! De aceea vă cer să luați lucrurile în serios pentru că nu mai e timp de povești! A venit vremea responsabilității și a disciplinei!

Vezi și LISTA pe localități a cazurilor de coronavirus din Alba. Cele mai multe, în Alba Iulia

Până acum Blajul a dovedit, așa cum era de așteptat, a fi un oraș cu oameni responsabili, care au sărit în ajutorul spitalului atunci când situația a impus-o, care a înțeles să-și asume rolul de a fi în linia întâi! Faptul că am trecut cu bine de primul val, nu înseamnă că deja s-a terminatl! Greul urmează!

Blajul nu-și poate permite să eșueze în această încercare, așa cum s-a întâmplat în alte comunități din țară! Noi suntem construiți diferit și trebuie șă reușim pentru că nu se poate altfel! Gândiți-vă că dacă Blajul cedează, cade tot județul! Ca Primar al Blajului eu nu pot accepta ca orașul meu să piardă această luptă și voi face tot ceea ce îmi stă în putere pentru a o câștiga!

La Primăria Blaj, alături de colegii mei, încercăm să ne facem cât mai bine datoria! În fiecare zi se dezinfectează străzile orașului și toate scările de bloc, facem eforturi pentru ca piața de alimente a Blajului să se desfășoare în condiții optime de siguranță, monitorizăm și sprijinim toate persoanele aflate în izolare la domiciliu și continuăm să izolăm persoanele care se întorc din străinătate, asigurăm sprijin pentru persoanele vârstnice cu ajutorul voluntarilor, asigurăm sprijin în desfășurarea activității la Spitalul din Blaj, suntem în permanentă colaborare cu Poliția și autoritățile de stat competente în combaterea acestei pandemii, inclusiv facem propuneri pentru completarea ordonanțelor militare. Tot acest efort este zadarnic fără sprijinul vostru!

Este inadmisibil ca într-o singură zi Poliția să aplice 115 amenzi pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind starea de urgență! Înțelegeți că Poliția este prezentă pe străzi pentru a vă proteja, pentru a se asigura că totul va fi bine și nu pentru a aplica amenzi! Fiți conștienți și rezonabili, nu vă relaxați! O faceți pentru voi, pentru familiile voastre, pentru semenii noștri! Sunt sigur că vom învinge, dar trebuie să o facem cu cât mai puține pierderi!

Cu toții ne-am dori să revenim la activitățile noastre obișnuite, să ieșim în natură, să ne vizităm prietenii și rudele, să mergem la biserică, să facem sport și să ne cultivăm pasiunile ce presupun părăsirea locuinței. În aceste zile unii dintre noi celebrează Paștele Catolic, pentru majoritatea astăzi este ziua de pomenire a morților și mâine sunt Floriile. Stați acasă… aprindeți o lumânare, rostiți o rugăciune, lăsând vizitele la Biserică, cimitire sau prieteni pentru altă dată! Înțeleg, este greu de acceptat această situație, dar numai așa acest coșmar se va sfârși mai repede și vom avea șansa de a reveni cât mai rapid la viața noastră obișnuită!

Săptămâna viitoare voi convoca din nou Comitetul local pentru situații de urgență pentru a analiza modul în care sunt respectate restricțiile impuse de autoritățile de stat pentru această perioadă! Dacă situația o va impune, voi propune adoptarea unor restricții de circulație mult mai severe, atât pentru circulația pietonală, cât și pentru cea auto!

Aștept un răspuns pe măsură din partea voastră, a tuturor! Înțelegeți că, pentru a reveni la viața normală, acum trebuie să rămânem în siguranță! Nu este ușor, dar împreună vom reuși!

În încheiere fac apel la fiecare dintre voi, să respectați măsurile și recomandările autorităților de stat, să fiți raționali și responsabili … această luptă o vom câștiga numai făcându-ne datoria, unii dintre noi la locul de muncă, pe străzi sau în spitale, iar alții stând acasă!

La final TOTUL VA FI BINE, numai dacă toți vom lucra pentru asta!”, a scris primarul Gheorghe Valentin Rotar, pe rețeaua de socializare Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate