Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul Mihai Horaţiu Josan, despre autostrada Sebeş-Turda: „ Aiudul avea demult nevoie de o centură ocolitoare”

Publicat

În contextul recentelor declaraţii ale ministrului Dan Şova referitoare la finalizarea până în 2016 a autostrăzii Sebeş-Turda, primarul municipiului Aiud, Mihai Horaţiu Josan susţine că actuala soluţie tehnică, cea a autostrăzii, rezolvă nu doar problema traficului greu a cărui rută tranzitează oraşul, ci va optimiza circulaţia rutieră pe toată zona Aiud – Ocna Mureş, adică pe toată raza Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Alba de Jos”.

„Aiudul avea demult nevoie de o centură ocolitoare, care să preia în primul rând traficul greu. În ultimii ani, am căutat diverse soluţii, în primul rând financiare, şi sprijin de la Guvern pentru a rezolva această problemă, iar drumul expres Sebeş-Turda, pentru realizarea căruia am elaborat şi o parte a documentaţiei tehnice necesare, a fost ultima soluţie care aşteptam să poată fi concretizată cât mai curând posibil. Actualul proiect al autostrăzii care se preconizează a fi finalizat până în 2016 nu asigură doar construcţia centurii ocolitoare a Aiudului, ci şi o infrastructură de transporturi optimizată de care vor beneficia toate localităţile constituite în  Asociaţia Alba de Jos”, a declarat primarul municipiului Aiud.

Unul dintre obiectivele esenţiale ale ADI „Alba de Jos”, din cadrul căreia fac parte 16 localităţi din zona Aiud – Ocna Mureş este modernizarea transporturilor, ca un argument în plus pentru atragerea investitorilor şi dezvoltarea economică a microregiunii. Autostrada Sebeş-Turda traversează zona cuprinsă în microregiunea formată în zona Aiud – Ocna Mureş şi va funcţiona, aşa cum a precizat şi ministrul Dan Şova, ca o centură ocolitoare pentru localităţile Teiuş, Aiud şi Unirea.

„De foarte mulţi ani, am căutat soluţii pentru realizarea centurii ocolitoare a Aiudului. Vorbim despre acest proiect încă de pe vremea Guvernului Tăriceanu, când Ludovic Orban, ministru al transporturilor pe atunci, a fost primul care a înţeles câtă nevoie e de o investiţie care să fluidizeze traficul în această zonă. Parte din documentaţia tehnică fusese elaborată, se făcuseră paşi concreţi, dar guvernul pedelist, o dată instalat în 2008, a ras proiectul de pe lista sa de priorităţi. Acum, iată, proiectul e din nou acolo unde trebuie să fie: pe agenda Guvernului USL. Vreau să le mulţumesc celor care l-au susţinut şi în special colegului meu Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba, care a insistat pe lângă ministrul Şova pentru autostrada Sebeş-Turda. Aşa se pot rezolva problemele comunităţilor, cu sprijin de la autorităţile judeţene şi deschidere din partea Guvernului”, a precizat primarul Mihai Horaţiu Josan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Turda, cu încă o mini-autostradă | TurdaLive – Ziarul orasului tau

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax