Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarul Mircea Hava și Consiliul Local Alba Iulia, AMENDAȚI cu câte 5.000 de lei pentru evacuarea blocului ”Turturica”

Publicat

YouTube video

Primarul Mircea Hava și Consiliul Local Alba Iulia au fost amendați cu câte 5.000 de lei pentru evacuarea chiriașilor din blocul G2 din Alba Iulia, cunoscut și sub numele de ”Turturica”.

Decizia vine din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care a considerat că Hava și consilierii locali au greșit atunci când au decis evacuarea blocului fără a le asigura celor scoși în stradă condiții de locuire alternativă.

Hotărârea a fost luată în unanimitate dar poate fi atacată în contencios administrativ. Nu este deocamdată clar dacă sancțiunea se aplică fiecărui consilier în parte sau consiliului local per ansamblu. 

Evacuarea s-a produs acum mai bine de un an, în data de 10 octombrie. Primăria a pus în practică atunci o hotărâre de instanță, irevocabilă și executorie. Asta nu înseamnă însă că blocul a fost, între timp, demolat.

turturica

Aproximativ 30 de camere de 12 metri pătrați, sau ”garsoniere” cum le spun cei din Turturica, sunt proprietăți private, iar proprietarii sunt încă înăuntru.

Oamenii nu sunt de acord să își părăsească casele pentru sumele considerate derizorii oferite de administrația locală, astfel încât autoritățile anunță o expropriere iminentă.

Citește și: FOTO-VIDEO: Reportaj de la evacuarea forțată a familiilor din ”Turturica”. Tragedie pentru unii, ușurare pentru alții

Comunicatul CNCD

”Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor din data de 19.11.2018, a adoptat următoarea hotărâre:

Fapta primarului şi a Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia de a evacua un număr de 200 de persoane din blocul G2 din Strada Arnsberg 20 din Alba Iulia, cunoscută sub denumirea de „Turturica”, fără a le asigura condiţii de locuire alternativă, încalcă dispoziţiile art. 2, alin 1 si art. 10, lit. h din OG nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Colegiul director a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5000 lei, pentru fiecare reclamat în parte, conform prevederilor art. 26 alin.1 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Vot unanimitate a celor prezenţi (6 voturi)

Hotărârea motivată va fi comunicată părţilor, în termen legal, şi este supusă căii de atac la instanţa de contencios administrativ

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării
19.11.2018
Bucureşti”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax