Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul Mircea Hava: „Urzeala tronurilor regionalizării se poartă în USL”

Publicat

În replică la comunicatul de presă transmis luni de reprezentanţii PNL Alba, în care aceştia aduc în atenţie „nerealizări” ale administraţiei locale în contextul regionalizării, primarul Mircea Hava transmite la rândul său, punctual, opinii privind situaţia actuală.

Vă prezentăm comunicatul transmis de primarul Mircea Hava:

„Chiar mă întrebam cât mai durează până când trompeta PNL-ului o să-şi facă din nou auzit sunet spart. Cine este trompeta? Deşi nu are curajul propriilor opinii este uşor de identificat sub mantia atotcuprinzătoare a “Biroului de presă al PNL Alba”. Este vorba despre Florin Roman de curând promovat purtător de cuvânt. Temele comunicatului sunt aceleaşi. O supă reîncălzită în care sunt acuzat că din pricina mea Alba Iulia nu are şanse prea mari să devină capitala regiunii Centru. Oare chiar aşa să fie? Sau, mai degrabă, trompeta PNL-ului a primit misiunea de a ascunde târgul dintre liderii PNL Alba şi Klaus Johannis pe care l-au primit sâmbătă la Alba Iulia numai lapte şi miere şi în faţa căruia n-au cârtit atunci când le-a spus franc să-şi ia gândul că Alba va primi ceva de la PNL în materie de regionalizare. Sigur că populaţia taxează astfel de atitudini şi de aceea ele trebuie camuflate arătând cu degetul spre altcineva. Însă Florin Roman, alături de partenerii de coaliţie, a ştiut cu mult timp în urmă care va fi soarta regiunii şi au admis în spatele uşilor închise capitularea în lupta pentru ca Alba Iulia să devină capitală de regiune.

Ce i-a mai rămas de făcut? Propaganda! În care trunchiezi, minţi, manipulezi cu un dispreţ total faţă de adevăr, doar pentru a acoperi neputinţa de a te impune în propria mişcare politică. Este impresionant ciclul amintirilor pe care le are vis a vis de anumite obiective de investiţii din oraş abandonate de guvernul USL şi pentru care domnul Roman a <intervenit>. Da, a intervenit! Să fie oprite, suspendate, amânate până când oamenii ar putea uita cine le-a demarat, ca apoi, printr-o manevră meschină să şi le poată atribui.

Mai mult, trompeta PNL-ului îşi permite să mă ameninţe. Cum altfel pot interpreta afirmaţia că eu aş fi dat semnale prietenoase actualei puteri (sau unei părţi a ei) pentru că mă tem de dosarele de la DNA dar, citez din comunicat <Numai că o veche vorbă românească zice că de ce ţi-e frică, nu scapi!>. Este sau nu aceasta o ameninţare? Mie nu mi-e frică pentru că nu am greşit cu nimic. Se va dovedi, iar singurii în măsură să aprecieze asta sunt cei puşi să o facă, nu un politician care ar putea susţine o teză de doctorat cu tema “Minciună şi ipocrizie”. Dar comunicatul PNL lasă să se înţeleagă că vor avea ei grijă să <nu scap>.

N-am să vorbesc despre realizările din Cetate, dar trompeta PNL-ului îmi aruncă iar mie în cârcă Bazinul Olimpic uitând câtă <carieră> politică a încercat să-şi facă pe această temă promiţându-le albaiulienilor că odată ce-l vor alege pe el şi pe ai lui mintenaş se vor scălda la bazin. Ei uite că stau de 11 luni la Putere şi nu numai că bani în plus nu s-au dat, ba s-au tăiat. Toţi. Aceasta este adevărata faţă a PNL Alba a promisiunilor lor, a potenţei sau mai degrabă a impotenţei şi incompetenţei. Şi pentru ca oamenii să nu se prindă îmi auncă mie în faţă ce nu am făcut. Dar să-mi spună mie trompeta PNL-ului ce oraş din lumea asta are toate străzile asfaltate, unde există apă potabilă pe fiecare stradă şi, mai ales, care sunt realizările marca PNL în orice domeniu, spre beneficiul albaiulienilor?

Urzeala tronurilor regionalizării se poartă în USL domnule Roman, iar acest lucru este înţeles de electoratul competent. Şi se va face nu pornind de la înţelesul omului de rând. E mai simplu să pui verdicte, decât să echilibrezi situaţia politică realizând un dialog constructiv cu toate partidele, în folosul celor pe care îi reprezinţi. Noroc că domnul Roman nu era prin niciun partid atunci când la Alba Iulia, prin colaborarea cu persoane care înţeleg politica la un nivel mult mai înalt decât el, Ioan Rus sau Simion Creţu, erau aduse aici instituţi importante ca Universitatea <1 Decembrie 1918> sau ADR Centru. Cu politicieni ca Roman nu le-am fi avut! Implicarea domnului Roman în viaţa albaiulienilor şi a judeţului e una fără stres, din tastatura calculatorului sau a telefonului, de unde repară drumuri fără să toarne asfalt, face donaţii fără să primenească pe nimeni, însufleţeşte fără să aibă nimic în suflet, dovedeşte câte poţi face într-o zi fără să faci nimic, garantează farse politice, dă mâna cu vip-uri de Bucureşti etc. Asta e tot ce poate domnul Roman. Un consum de <online>, confidenţe cu iz de îndoctrinare, a căror singură legătură cu realitatea este modernitatea instrumentului folosit. Sugerăm un refresh izbitor, prin care domnului Roman să i se schimbe screen saver-ul păstrând proporţiile cuvenite realităţii în care trăiesc românii: sărăcie, impozite şi taxe mărite, investiţii curmate etc.

Mircea Hava, preşedintele PDL Alba”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Amalia

    luni, 08.04.2013 at 21:22

    D-le Hava , chiar daca acum urzeala tronurilor se face in USL , am fi avut o sansa daca in cei 20 de ani in care ati condus Aba Iulia ati fi facut ceva pentru orasul nostru. Dar nu ati facut nimic , iar acum nu avem cu ce ne lauda… la Bucuresti. Suntem cel mai slab dezvoltat oras – resedinta de judet – din Transilvania si printre ultimele 5 din Romania. Vai de noi….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax