Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul Pleșa despre creșterea tarifului la colectarea gunoiului din Alba Iulia: Este o măsură temporară

Publicat

În cursul zilei de astăzi, 6 aprilie, Consiliul Local Alba Iulia a aprobat modificarea contractului cu Polaris M Holding, privind serviciul de colectare a deșeurilor menajere, în sensul unei creșteri a tarifelor practicate pentru acest serviciu.

„Este o măsură temporară, pe care am fost obligați să o luăm, în contextul în care locul final de depozitare a deșeurilor colectate în Alba Iulia a fost schimbat de la depozitul din Târgu Jiu, operat de Polaris M Holding, la depozitul ecologic din Bihor, operat de Eco Bihor SRL Oradea.

Vezi și SONDAJ Alba24: Sunteți mulțumit de activitatea primarului din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, după primele șase luni de mandat?

Nu am luat această decizie cu ușurință, cu atât mai mult cu cât situația care a impus-o nu ține de administrația locală, însă ea este singura alternativă la necolectarea deșeurilor. Din păcate, autorizația de mediu pentru depozitul de la Târgu Jiu a fost suspendată, iar rampa ecologică de la nivelul județului, de la Galda de Jos, nu este încă operațional.

CITEȘTE ȘI: Gunoiul se scumpește la Alba Iulia peste noapte: Cetățenii vor plăti o factură mai mare cu trei lei

Există însă și vești bune. După ani de zile în care punerea în funcțiune a sistemului integrat de management al județului a fost amânată, din diverse motive ce au ținut de legislație și proceduri, rampa ecologică de la Galda a fost preluată de compania care a câștigat licitația, RER Vest din Bihor.

Este vorba de aceeași companie care în urmă cu aproape trei ani a câștigat și contractul pentru colectarea deșeurilor la nivelul municipiului și care, odată ce rampa va fi pusă în funcțiune, va prelua în gestiune și serviciul de colectare în Alba Iulia.

Punerea în funcțiune a rampei de la Galda, într-un termen cât mai scurt sperăm, va veni să răspundă unei așteptări de ani de zile a locuitorilor din Alba Iulia și întreg județul și va însemna eliminarea costurilor aferente transportului deșeurilor la distanțe foarte mari, cum se întâmplă în prezent.

Ne dorim ca această situație în care încă ne aflăm să ia sfârșit cât mai repede iar albaiulienii să beneficieze de servicii moderne de colectare a deșeurilor, servicii prompte și, mai ales, la costuri cât mai mici”, a declarat primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. albaiulian

    marți, 06.04.2021 at 16:51

    Pacaliciule… Nu mai minti lumea ca se va ietini gunoiuul dupa ce va fi data in functiune groapa de la galda, ca nu este asa. Se va mai scumpi si atunci.

    PS. Nu degeaba v-ati prabusit in sondaje si voi si PNL ca sunteti de 100x mai mincinosi ca „Ciuma Rosie”!!!

  2. Elena

    marți, 06.04.2021 at 17:16

    Sper sa nu uitati dle primar ca este o masura temporara, sper ca o sa scada pretul cu 3 lei dupa 1 luna, din momentul in care se da in functiune halda de la Galda.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax