Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primele pubele cu cartelă la Alba Iulia: Primăria montează module de colectare selectivă a gunoiului, în cartierele de blocuri

Publicat

Angajații Primăriei Alba Iulia au început să monteze modulele de colectare selectivă a gunoiului, în zonele de blocuri din oraș. Mai exact, primele module au fost montate deja în cursul zilei de luni, 15 martie, iar până la finalul lunii, reprezenentații primăriei au precizat că vor fi amenajate toate punctele de colectare selectivă. 

Este vorba despre 380 de module individuale ce vor fi plasate în 68 de platforme. Fiecare modul poate fi deschis doar cu o cartelă, cartelă ce va fi primită de către fiecare familie de la asociația de proprietari.

Asta înseamnă ca atunci când o persoană care va duce gunoiul va fi nevoit să îl sorteze pe gunoi menajer, plastic și metal, hârtie și carton, sticlă, și să îl arunce în modulele respective. Dar pentru a activa modulul va fi nevoit să treacă cartela pe lângă cititorul de cartelă montat pe fiecare modul.

CITEȘTE ȘI: Când vor fi instalate primele module de colectare selectivă cu acces pe bază de cartelă, la Alba Iulia. Anunțul primarului Pleșa

Valoarea totală este estimată la 2.200.000 de lei, fără TVA.

 

Platformele vor fi realizate prin alipirea mai multor module, vor avea înălțimea de aproximativ 2.100 mm, adâncimea de aproximativ 1.500 mm, iar lungimea va varia în funcție de numărul de module care compun platforma.

În timp ce angajații primăriei vor monta modulele, aceștia vor demonta și vechile țarcuri unde se depozita înainte gunoiul.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. pilu

    marți, 15.03.2022 at 21:51

    Măi hăbăucilor, aţi dat bani gârlă pe alt sistem. Cu ăla ce faceţi ? Sau ce a făcut obositul de Stalin nu se mai pune? Ai venit şi tu la Primărie (sper pe patru ani) să strici banii tot pe un rahat. Vor funcţiona şi astea ca şi celelalte, la inaugurare.

  2. Rusinea

    miercuri, 16.03.2022 at 05:59

    Pe cind cetatenii vor avea voie sa respire in Alba Iulia, doar da au platit taxa la primarie sau doar daca au cartela ? Oare gandesc ceva cei (i)responsabili ?

  3. Cetatean loial

    miercuri, 16.03.2022 at 11:23

    Cu parcarile pe trotuare cum facem?
    Camerele video de la kaufland ce rol au?
    De ce nu merge semaforul de la kaufland?
    Altii platesc parcarea altii parcheaza pe trotuare gratis, nu o sa mai platesc nici eu parcarea si imi pun masina pe trotuar, primesc amenda?
    Va dau in judecata!
    Rusine primarului si tuturor consilierilor locali!

  4. Eu

    joi, 17.03.2022 at 01:10

    Stimate”cetatean loial”te pot informa ca am incercat si eu sa aflu raspunsurile la intrebarile tale,si am aflat ca:1)semaforul nu are stapan,primaria zice ca apartine de kaufland,reprezentantii kaufland zic ca nu au in administare asa ceva,deci intelege ceva daca poti!2)parcarile pe trotuar sunt acceptate tacit de politia locala si cei de la circulatie,se iau masuri doar daca sunt facute sesizari pt fiecare caz,altfel zis platim unii de fraieri!

  5. justme

    joi, 17.03.2022 at 14:05

    Prea multa lume cu pareri primitive aici. Foarte bine ca au montat sisteme noi, sa invete lumea sa arunce gunoiul selectiv nu ca maimutele pe unde apuca!

  6. eu

    miercuri, 23.03.2022 at 12:22

    pareri primitive? ai citit macar ce au scris cei dinaintea ta? nimeni nu contesta necesitatea civilizarii,dar ti se pare ok sa se schimbe sistemul de colectare a gunoiului in fiecare an? chiar nu vedem ce exista in alte tari si se aplica bine,trebuie sa inventam noi gaura la macaroana? apropo,in Spania-Valencia nu am vazut colecatre „selectiva” de acest gen,si aia sunt in ue de ani buni,acolo nu se impun directivele,numai la tampitii de rang 10 in jos? nu am auzit un spaniol sa zica ca trebuie sa si schimbe masina ca e rabla de teama taxelor si a poluarii,dar la noi ne ameninta mereu,desi suntem pe ultimul loc la poluare in ue,asa ca scuteste ma de judecata de din topor..primitiva!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax