Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primul caz de coronavirus din România. Ce măsuri au luat autoritățile în localitatea unde a fost confirmat virusul

Publicat

coronavirus

Primul caz de coronavirus din România a fost confirmat în județul Gorj. În această situație autoritățile au început să ia o serie de măsuri.

Prefectul județului Gorj, a declarat că deja au fost prelevate probe biologice pentru a fi testate de la 73 de persoane, 44 dintre ele au fost transmise încă de ieri, iar alte 29 joi dimineață.

Mai mult, în comuna Prigoria, localitatea unde a fost depisat primul caz de coronavirus, activitățile culturale, sportive sau unde se adună multă lume au fost suspendate.

Reamintim că miercuri seara, autoritățile române au anunțat că primul caz de coronavirus, epidemia care se răspândește la nivel global, a fost confirmat și în România. Este vorba despre un bărbat din localitatea Prigoria, din județul Gorj.

O persoană a fost infectată, iar o adoua este suspectă. Rezultatul pozitiv a fost confirmat de Institutul ”Matei Balș” din București. Informația a fost confirmată de către Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Bărbatul, o persoana tânără, în vârstă de 25 de ani se află pe lista persoanelor care  au intrat direct în contact cu italianul care a fost în România. Tânărul este angajat la firma italianului infectat cu COVID-19, care a fost în România. Mai sunt 33 de probe trimise la analize, recoltate de la persoane care au intrat direct sau indirect in contact cu italianul.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ: Primul caz de coronavirus, înregistrat în România. Este vorba despre o persoană din Gorj. VIDEO: Declarații OFICIALE

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax