Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prințul Charles, unul dintre cei mai mari ambasadori ai României, devine Rege al Marii Britanii. Se va numi Charles al III-lea

Publicat

foto: alba24.ro

Prințul Charles a devenit, joi, imediat după decesul mamei sale, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Rege. Are 73 de ani și o iubire nemăsurată pentru România.

Regele Charles are 73 de ani și este primul copil al Reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Philip.

Noul rege al Marii Britanii va fi cunoscut sub numele de Charles al III-lea

Noul rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord va fi cunoscut sub numele de Charles al III-lea, anunță BBC.

Potrivit BBC, autoritățile au anunțat oficial că noul rege va fi cunoscutsub numele de Regele Charles al III-lea.

Charles, fiul cel mare al reginei Elisabeta, fost Prinț de Wales, a devenit rege al Regatului Unit.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord a murit, joi, la Castelul Balmoral, reședința sa din Scoția, unde s-a retras în ultima perioadă. Regina avea 96 de ani și se afla pe tron de 70 de ani, având cea mai îndelungată domnie din istorie.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, unul dintre cei mai mari ambasadori ai României

Ultima dată a fost în România anul acesta, în luna mai, când a lansat, la Sibiu, cel mai mare proiect transfontalier de reîmpădurire din Europa.

Pentru că pandemia l-a reținut în țară, Charles a ținut să vorbească la revenirea în România, în limba poporului pe care îl vizitează și despre care vorbește tot timpul cu admirație.

„Excelențele voastră, doamnelor și domnilor, este o mare bucurie să mă aflu din nou în România după 3 ani de absență. Gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă”, a spus Charles, la ultima vizită în România.

Prințul Charles a ajuns pentru prima dată în localitățile din sudul Transilvaniei în primăvara anului 1998.

A iubit de atunci România, poate și dintr-o drqagoste față de familia strămoșească, pentru că există și o legătură de sânge: contesa Claudia Rhedey, născută în 1812 la Sângeorgiu de Pădure, este stră-stră-stră bunica Prințului de Wales.

„Este ultimul colț al Europei în care se poate observa o sustenabilitate reală, o reziliență completă și menținerea unui întreg ecosistem”, spunea Regele Charles despre România.

Regele Charles al III-lea are mai multe proprietăți în România

Din 1998, Prințul Charles a făcut mai multe vizite în România, dar cu caracter privat, mai ales în Transilvania, unde deține mai multe proprietăți. Prinţul Charles deţine 10 proprietăţi în România, achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează.

Între proprietăţile sale se află Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş potrivit libertatea.ro

Cea mai cunoscută proprietate este casa din Viscri, pentru că Prinţul Charles a ajutat comunitatea din acestă localitate să se dezvolte în special pe zona agroturismului.

Ce spune Charles al III-a despre România

„Am ajuns să apreciez și să cunosc atât de multe despre România, moștenirea ei istorică excepțională și neîntrecuta ei biodiversitate, întinsele ei păduri mixte și încântătoarele ei priveliști.

Am vizitat multe locuri, dar sunt multe altele pe care vreau să le explorez. România este o țară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare și mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele și mănăstirile Bucovinei, Moldovei și Maramureșului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecțiile neprețuite din muzeele Bucureștiului sau frumusețea sălbatică a defileului Porțile de Fier, castelele, munții și satele săsești ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului și Crișanei.

Moștenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortărețele dacilor și cetățile grecești Histria și Argamum. (…) România ocupă un loc deosebit în inima mea.

Îl număr printre strămoșii mei pe Vlad Țepeș, ceea ce ar putea explica de ce, în fiecare vizită, o paarte din mine se simte acasă”, spune cel devenit Charles al III-lea, Regele Marii Britanii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax