Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Prioritate la orice ghișeu din țară pentru gravide sau părinți care însoțesc copii mici ori cu dizabilități. Proiect în Parlament

Publicat

gravide, ghiseu prioritate

Prioritate pentru gravide la orice ghișeu. Mai exact, gravidele și părinții însoțiti de copii mici nu vor mai sta la coadă, la nici o instituție publică.

Legea se va aplica și la companiile private. Fapta va deveni realitate dacă un proiect de lege va trece de votul parlamentarilor.

Instituțiile publice vor fi obligate să amenajeze spații în parcare dedicate femeilor însărcinate sau familiilor care au copii mici.

Este vorba despre o inițiativă a Mirelei Retegan, fondatoarea ”Gașca Zurli”. Aceasta a avut parte de sprijinul deputatului PNL de Alba, Alin Ignat, care a depus proiectul în parlament

Prioritate pentru gravide la orice ghișeu. Proiectul prevede că femeile gravide să nu mai stea la coadă la o instituție publică sau privată din țară.

Proiectul este valabil și pentru părinții însoțiti de copii sub cinci ani.

La fel se va întâmpla și cu un părinte care are alături de el un copil cu dizabilități.

Gravidele sau persoanele care însoțesc minori sau copii cu dizabilități vor avea prioritate la orice ghișeu

Proiectul trebuie să treacă de votul Parlamentului și să fie promulgat de președinte.

Cum se va aplica legea. Spre exemplu: o femeie însărcinată care se află la coadă la Casa de Sănătate va fi invitată de către angajații instituției în fața cozii.

Cea care a avut ideea, Mirela Retegan, a explicat de ce a avut aceasta inițiativă și ce beneficii ar aduce în societate.

Ce spune Mirela Retegan despre proiectul de lege care dă prioritate la ghișeu

Prioritate pentru gravide la orice ghișeu. ”Este o lege prin care îmi doresc ca femeile însărcinate și persoanele care însoțesc copii mici și cu dizabilități să nu mai stea la nicio coadă în România.

Prin lege, o să li se dea voie și o să fie invitați să meargă în fața oricărei cozi.

Poate multora vi se pare ceva minor. Înseamnă că n-ați fost niciodată gravidă nevoită să stați ore întregi în picioare, n-ați fost niciodată o mamă, un tată sau un bunic

cu un copil mic și nerăbdător, așteptând ore întregi să vă vină rândul, nu știți ce înseamnă să stai la coadă cu un copil din spectrul autism sau cu Sindrom Down.

Sunt multe lucruri care trebuie corectate la noi. Eu mă opresc asupra unora, altele le las altora.

Astăzi depunem legea. Și promit să fac tot ce ține de mine ca prioritatea celor care aduc pe lume copii și au grijă de cei speciali să fie respectată de toată lumea:

oameni și instituții”, a precizat Mirela Retegan.

Parlamentarul care a preluat inițiativa fondatoarei Gaștii Zurli a fost Alin Ignat, deputat PNL de Alba.

Ce spune Ignat despre prioritatea la ghișeu și parcări dedicate gravidelor

Prioritate pentru gravide la orice ghișeu.

Proiectul ”pornit din experiența celei mai cunoscute mame din România, Mirela Retegan, fondatorul Zurli, vine în sprijinul femeilor gravide, al părinților sau însoțitorilor copiilor cu vârsta sub 5 ani.

CITEȘTE ȘI: Comunicat deputat PNL de Alba, Alin Ignat: Creștem indemnizația minimă pentru creșterea copilului și plafonul maxim

Prioritate pentru gravide la orice ghișeu.

Concret, ne asigurăm prin lege că aceștia au prioritate la orice ghișeu sau casierie dintr-o instituție publică sau companie privată din România, iar astfel nu vor mai fi nevoiți să stea la cozi care le îngreunează viața și așa plină de provocări.

Mai mult, am completat această idee a Mirelei Retegan cu introducerea obligației de a amenaja locuri de parcare dedicate femeilor gravide și familiilor cu copii mici, în sarcina instituțiilor publice și a operatorilor economici, pentru parcările care sunt deținute sau administrate de acestea”, a precizat deputatul Alin Ignat.

sursă foto: Mirela Retegan, Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vasi

    vineri, 10.03.2023 at 10:18

    problema se pune de ce mai exista ghisee si nu se face totul online aici este problema

  2. dolfi

    duminică, 12.03.2023 at 01:41

    a pus-o statul sau privatul pe „duamna” sa ramana gravida? daca da atunci legea are sens. Doar ca vremea copiilor facuti la comanda a disparut. Alegerea a fost a ei. cum zice si @Vasi, de ce mai exista ghisee?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax