Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pro Infrastructură: Lucrările pe Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, oprite aproape în totalitate de constructor

Publicat

Reprezentanții Asociației ”Pro Infrastructură” susțin că pe lotul 1, constructorul a sistat aproape în totalitate lucrările. Asta în condițiile în care, la cea mai recent vizită pe șantier, ministrul Transporturilor spunea că pe acest lot s-a lucrat cel mai mult și erau cele mai multe șanse să fie terminate lucrările până la sfârșitul anului.

”Constructorul Impresa Pizzarotti a sistat aproape în totalitate lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Ritmul a scăzut treptat în ultima perioadă, iar motivul neoficial al noii înrăutățiri a situației este atitudinea celor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care certifică foarte târziu lucrările executate sau chiar refuză să le certifice”, a scris Asociația, pe Facebook.

Vezi și VIDEO: Din Sebeș la Alba Iulia, pe autostradă, până la sfârșitul anului. O nouă promisiune a ministrului Răzvan Cuc

Potrivit sursei citate, din raportul CNAIR din iulie reiese că pe acest lot stadiul fizic a ajuns la 73,5%, însă cel financiar este de doar 61,43%.

”Diferența de 12 procente înseamnă aproximativ 65 de milioane de lei, bani investiți de italieni în șantier și încă nedecontați de statul roman”, mai precizează Asociația.

În aceste condiții, cei 17 km ar putea fi inaugurați complet (toate nodurile și bretelele) abia spre sfârșitul anului viitor.

”Dar în condițiile actuale, plătind cu țârâita din cauza disputelor tehnice, birocratice și contractuale, chiar și finalizarea în 2020 iese din discuție”, potrivit Asociației ”Pro Infrastructură”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax