Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Probleme ale locuitorilor din Alba, în atenţia prefectului: Întreruperi de curent la Ocoliş şi transport gratuit pentru copii aflaţi în plasament

Publicat

O parte dintre problemele care au fost aduse în atenţia prefectului de Alba de către locuitorii care s-au prezentat în audienţă la sediul instituţiei judeţene sunt în curs de rezolvare. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Alba, este vorba despre întreruperile de alimentare cu energie electrică din Ocoliş, cauzate de condiţiile meteo, transport gratuit pentru copii aflaţi în plasament sau acordarea de sprijin pentru un cetăţean cu deficienţe de auz şi vorbire care nu deţine resurse financiare pentru repararea acoperişului casei sale.

Săptămâna trecută, viceprimarul comunei Ocoliş a explicat prefectului Gheorghe Feneşer că, de fiecare dată când vântul bate puţin mai tare, comuna rămâne fără energie electrică şi că, în repetate rânduri, localnicii au rămas fără curent electric şi două zile, până când problema a putut fi remediată. „Am luat legătura cu conducerea Electrica SA, pe care am rugat-o să verifice cât mai repede situaţia din comuna Ocoliş, iar promisiunea fermă pe care am primit-o a fost aceea că, în cursul acestei săptămâni, echipele de intervenţie ale societăţii vor analiza situaţia şi vor lua măsurile care se impun pentru remedierea acesteia. Până în 15 martie, voi fi informat cu privire la rezultatele acestor verificări amănunţite şi am convingerea că problema va fi rezolvată”, a precizat prefectul judeţului Alba.

Unul dintre cetăţenii care i-a cerut ajutorul prefectului are deficienţe de auz şi vorbire, din cauza unui accident vascular suferit după o operaţie cu ceva timp în urmă. Problema sa era legată de refacerea acoperişului casei în care locuieşte şi de imposibilitatea de a-l repara singur, inclusiv din motive financiare. În urma intervenţiilor prefectului, cu ajutorul SC „Florea Grup” SRL, acoperişul în discuţie este în curs de refacere.

În urma cererilor privind asigurarea gratuităţii la transportul local şi intrajudeţean pentru patru copii aflaţi în plasamentul asistenţilor maternali, prefectul Gheorghe Feneşer a solicitat, la rândul său, sprijinul societăţilor de transport. De precizat faptul că aceşti patru copii se confruntă cu probleme financiare foarte mari, motiv pentru care prefectul judeţului Alba a considerat că este cazul să intervină pentru a-i ajuta. „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care, de fiecare dată când m-am adresat lor, mi-au acordat sprijinul în rezolvarea problemelor oamenilor care vin la mine. De această dată, mulţumirile mele se îndreaptă spre SC Florea Grup SRL şi societăţile de transport, STP Alba şi Voltrans Sebeş, datorită cărora cei patru copii vor circula gratuit de acum înainte. Multe dintre probleme care mi se aduc la cunoştinţă nu pot fi rezolvate direct de către Instituţia Prefectului, dar important este că mai există oameni şi societăţi comerciale care pot fi de ajutor. În fond, comunitatea este construită din oameni care trebuie să se ajute unii pe alţii, la nevoie. Iar judeţul Alba este şi trebuie să fie în continuare o comunitate care funcţionează pe principiul solidarităţii”, susţine prefectul Gheorghe Feneşer.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax