Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Probleme la Spitalul Orăşenesc Abrud. Datorii de peste 710.000 de lei şi pacienţi puţini. Vezi explicaţiile managerului unităţii sanitare


Publicat

La conferinţa de presă a PSD Alba de miercuri, a fost adusă în discuţie situaţia Spitalului Orăşenesc Abrud. Potrivit consilierului local Dorin Leah, Primăria din Abrud nu sprijină unitatea medicală prin adrese la factorii care ar putea ajuta la redresarea situaţiei.

„Din 380 pacienţi în anul 2010, au rămas doar 170, evident şi fondurile alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate s-au redus la jumătate. Discuţiile între conducerea spitalului şi edilii oraşului nu se regăsesc în îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din Abrud şi împrejmuirile oraşului (localităţile Roşia Montană, Ciuruleasa, Bucium, Mogoş), astfel bolnavii, vrând-nevrând, trebuie să se adreseze medicilor din Câmpeni, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Sibiu” a declarat preşedintele organizaţiei PSD Abrud, Dorin Leah.

Acesta a precizat că, în acest moment, spitalul are o datorie de 718.000 de lei, astfel că vor fi dificultăţi, cel mai probabil, şi cu plata personalului. De asemenea, există semnale şi de la medicii din Abrud că ar dori să lucreze în altă parte, având în vedere lipsa de aparatură performantă, care îi împiedică să desfăşoare un act medical de calitate.

„La alegerile din anul 2008 s-au făcut mari promisiuni de către actualii guvernanţi ai oraşului privind existenţa spitalului. Se pare că primarul oraşului <<uită>> că peste un an vor fi alegeri şi până atunci trage de timp, nu răspunde cererilor cetăţenilor, care nu vor să renunţe cu bună ştiinţă la spitalul, unde până acum prin politica lui medicală a menţinut starea de confort fizic şi psihic a cetăţenilor”, a concluzionat Dorin Leah.

Managerul Spitalului Orăşenesc din Abrud reacţionează

Contactat telefonic pentru a ne spune punctul său de vedere cu privire la situaţia unităţii sanitare pe care o conduce, managerul Spitatului din Abrud, Marin Ştefan dorit să precizeze că activitatea spitalului din punct de vedere financiar a fost puternic afectată, de la închiderea în acest an a trei unităţi sanitare din judeţ, când s-a produs o redistribuire de personal medical, fără vreun aport de cheltuieli de personal: „Faţă de anul 2010, când media lunară a internărilor era de 413 bolnavi, cu o medie lunară de 420. 085 lei, în anul 2011, media lunară a internărilor este acum de 228 bolnavi, cu o medie lunară de 258.209 lei, adică un procent de 61% faţă de anul 2010. Dacă mai adăugăm şi faptul că, începând cu data de 1.01.2011 au crescut salariile cu un procent de 15% sau faptul că, începând cu luna aprilie, odată cu închiderea celor 3 spitale din judeţ, s-a produs o redistribuire de personal medical fără niciun aport de cheltuieli de personal, putem spune că activitatea spitalului din punct de vedere financiar a suferit o puternică perturbare, fapt ce a produs multe neajunsuri şi nemulţumiri”.

Managerul Spitalului din Abrud a subliniat însă faptul că, în anul 2011, salariaţii Spitalului Orăşenesc Abrud au beneficiat de salarii integrale, mai puţin în luna iulie, când s-au acordat în procent de 74%. „Precizăm că în anul 2011 au fost asigurate medicamentele, materialele sanitare, reactivi, alimente etc., în vederea funcţionării normale a instituţiei, fapt ce a generat acumularea de datorii. Bolnavii care s-au prezentat în serviciul de urgenţă au fost diagnosticaţi şi trataţi aproape în totalitate în interiorul instituţiei, doar un procent sub 1% au fost trimişi către alte spital”.

Andra TOTH

Flavia NICOLAEDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Pingback: Primarul Tiberiu Raţiu despre situaţia unităţii sanitare din Abrud: “Spitalul funcționează și va funcționa, în ciuda celor care își râd în barbă” | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Danemarca, prima ţară din Europa care a anunţat că renunţă definitiv la AstraZeneca. Momente dramatice la conferința de presă

Publicat

Danemarca renunţă definitiv la vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19 din cauza efectelor sale secundare „rare, dar grave,” au anunţat miercuri autorităţile sanitare din această ţară.

Astfel, Danemarca devine prima ţară din Europa care renunţă la vaccinul produs de AstraZeneca, notează Le Figaro.

„În ciuda opiniilor autorităţii europene de reglementare şi ale OMS în favoarea utilizării acestui ser, campania de vaccinare din Danemarca continuă fără vaccinul AstraZeneca”, a declarat directorul Agenţiei Naţionale de Sănătate, Soren Brostrom.

Aproximativ 150.000 de persoane care au primit prima doză de ser vor primi un alt vaccin la rapel, potrivit autorităţilor daneze.

Momente dramatice în timpul conferinței de presă

Conferința de presă de astăzi a fost întreruptă când Tanja Erichsen, directorul Departamentului de Farmacovigilență al Agenției Daneze pentru Medicamente, a căzut brusc în timp ce Brostrom prezenta decizia de a renunța la vaccin.

Brostrom a sărit să îi acorde asistență, moment în care toate semnalele TV au fost întrerupte. La scurt timp după aceea Erichsen a părăsit conferința de presă pe cont propriu.

Agenția Daneză pentru Medicamente a scris ulterior pe Twitter că aceasta a leșinat și că se simte bine:

„Șefa noastră de farmacovigilență, Tanja Erichsen, a leșinat în timpul conferinței de presă de astăzi. Este din nou conștientă și se simte bine în aceste condiții, dar, din motive de siguranță, se va deplasa cu ambulanța la o cameră de urgență pentru a fi verificată.

Astra Zeneca – Reacții adverse rare, dar grave

Tot Danemarca a fost prima ţară din Europa care a suspendat camapania de vaccinare cu AstraZeneca pe 11 martie, ca o măsură de precauţie. Decizia a venit după apariţia cazurilor severe de cheaguri de sânge – şi chiar decese suspecte – la persoanele care au fost vaccinate anterior împotriva Covid-19 cu acest ser.

Două cazuri de tromboză gravă, inclusiv un deces, s-au înregistrat în Danemarca la persoanele imunizate cu AstraZeneca, care nu aveau alte probleme de sănătate.

Franţa, Germania sau Norvegia au suspendat temporar vaccinarea cu serul AstraZeneca. De asemenea, Africa de Sud a suspendat campania în februarie, deoarece eficacitatea serului era pusă la îndoială în faţa variantei care circula în ţară. Pe de altă parte, Statele Unite şi Elveţia nu au autorizat încă vaccinul. Este şi cazul Venezuelei.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: BCR Alba se mută în complexul comercial ”Mercur City Center” Alba Iulia, din 19 aprilie. Cum arată clădirea

Publicat

BCR Alba se mută din 19 aprilie în noul sediu situat în ”Mercur City Center” de pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia. 

Clienții băncii au primit miercuri mesaje prin SMS în care sunt anunțați despre acest lucru.

”Mercur City Center” este un complex comercial situat în centrul municipiului Alba Iulia, amenajat în spațiul fostului magazin ”Unirea”.

Modernizarea este aproape de finalizare. Centrul comercial va găzdui cafenele, restaurante și magazine ale unor retaileri cunoscuți.

Accesul auto și pietonal se va realiza din strada Calea Moților și Tudor Vladimirescu.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Accident în lanț la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș, pe pasarela de la Partoș

Publicat

Un accident rutier a avut loc miercuri după-amiaza, pe pasarela din cartierul Partoș, la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș. În zonă traficul rutier a fost îngreunat. 

Un cititor Alba24 care a trecut prin zonă a surprins pe o filmare urmările evenimentului rutier care s-a produs pe pasarelă, pe sensul de mers Alba Iulia – Sebeș.

Autovehiculele implicate au oprit mai apoi pe strada Regimentul V Vânători din Partoș, pentru evaluarea pagubelor. Este vorba despre trei autoturisme și o autoutilitară.

La fața locului a ajuns și un echipaj de la Poliția rutieră.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Președintele PLUS Alba, Mihail David, a fost numit vicepreședinte al Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

Mihail David a fost numit vicepreședinte al Gărzii Naționale de Mediu. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, în data de 12 aprilie (luni). 

Acesta a absolvit Facultatea de Istorie a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. În prezent, este director general adjunct la o firmă din domeniul transportului de marfă și logistică.

Activează de 14 ani ca voluntar în mediul ONG, în cadrul unor proiecte sociale, culturale și de sănătate publică.

Este președintele filialei PLUS Alba.

Numirea s-a făcut în urma negocierilor de la nivelul alianței de guvernare USR PLUS-PNL-UDMR,  postul de vicepreședinte al Garzii de Mediu  revenind PLUS.

Consiliul Național al PLUS l-a validat pe Mihail David pentru a ocupa funcția.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate