Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Probleme la Spitalul Orăşenesc Abrud. Datorii de peste 710.000 de lei şi pacienţi puţini. Vezi explicaţiile managerului unităţii sanitare

Publicat

La conferinţa de presă a PSD Alba de miercuri, a fost adusă în discuţie situaţia Spitalului Orăşenesc Abrud. Potrivit consilierului local Dorin Leah, Primăria din Abrud nu sprijină unitatea medicală prin adrese la factorii care ar putea ajuta la redresarea situaţiei.

„Din 380 pacienţi în anul 2010, au rămas doar 170, evident şi fondurile alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate s-au redus la jumătate. Discuţiile între conducerea spitalului şi edilii oraşului nu se regăsesc în îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din Abrud şi împrejmuirile oraşului (localităţile Roşia Montană, Ciuruleasa, Bucium, Mogoş), astfel bolnavii, vrând-nevrând, trebuie să se adreseze medicilor din Câmpeni, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Sibiu” a declarat preşedintele organizaţiei PSD Abrud, Dorin Leah.

Acesta a precizat că, în acest moment, spitalul are o datorie de 718.000 de lei, astfel că vor fi dificultăţi, cel mai probabil, şi cu plata personalului. De asemenea, există semnale şi de la medicii din Abrud că ar dori să lucreze în altă parte, având în vedere lipsa de aparatură performantă, care îi împiedică să desfăşoare un act medical de calitate.

„La alegerile din anul 2008 s-au făcut mari promisiuni de către actualii guvernanţi ai oraşului privind existenţa spitalului. Se pare că primarul oraşului <<uită>> că peste un an vor fi alegeri şi până atunci trage de timp, nu răspunde cererilor cetăţenilor, care nu vor să renunţe cu bună ştiinţă la spitalul, unde până acum prin politica lui medicală a menţinut starea de confort fizic şi psihic a cetăţenilor”, a concluzionat Dorin Leah.

Managerul Spitalului Orăşenesc din Abrud reacţionează

Contactat telefonic pentru a ne spune punctul său de vedere cu privire la situaţia unităţii sanitare pe care o conduce, managerul Spitatului din Abrud, Marin Ştefan dorit să precizeze că activitatea spitalului din punct de vedere financiar a fost puternic afectată, de la închiderea în acest an a trei unităţi sanitare din judeţ, când s-a produs o redistribuire de personal medical, fără vreun aport de cheltuieli de personal: „Faţă de anul 2010, când media lunară a internărilor era de 413 bolnavi, cu o medie lunară de 420. 085 lei, în anul 2011, media lunară a internărilor este acum de 228 bolnavi, cu o medie lunară de 258.209 lei, adică un procent de 61% faţă de anul 2010. Dacă mai adăugăm şi faptul că, începând cu data de 1.01.2011 au crescut salariile cu un procent de 15% sau faptul că, începând cu luna aprilie, odată cu închiderea celor 3 spitale din judeţ, s-a produs o redistribuire de personal medical fără niciun aport de cheltuieli de personal, putem spune că activitatea spitalului din punct de vedere financiar a suferit o puternică perturbare, fapt ce a produs multe neajunsuri şi nemulţumiri”.

Managerul Spitalului din Abrud a subliniat însă faptul că, în anul 2011, salariaţii Spitalului Orăşenesc Abrud au beneficiat de salarii integrale, mai puţin în luna iulie, când s-au acordat în procent de 74%. „Precizăm că în anul 2011 au fost asigurate medicamentele, materialele sanitare, reactivi, alimente etc., în vederea funcţionării normale a instituţiei, fapt ce a generat acumularea de datorii. Bolnavii care s-au prezentat în serviciul de urgenţă au fost diagnosticaţi şi trataţi aproape în totalitate în interiorul instituţiei, doar un procent sub 1% au fost trimişi către alte spital”.

Andra TOTH

Flavia NICOLAE

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Primarul Tiberiu Raţiu despre situaţia unităţii sanitare din Abrud: “Spitalul funcționează și va funcționa, în ciuda celor care își râd în barbă” | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax