Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Probleme la un centru de examen din Alba. IŞJ Alba verifică înregistrările video la Evaluare Naţională. Ce au reclamat părinţii

Publicat

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba fac verificări la un centru de examen de la Câmpeni, după ce au fost sesizate nereguli la probele de Evaluare Naţională. A fost demarată o anchetă internă.

Sunt verificate imaginile video şi audio de monitorizare a sălilor de la centrul de examen de la Colegiul Naţional “Avram Iancu” Câmpeni.

Mama unei eleve ar fi reclamat faptul că unii profesori supraveghetori ar fi distribuit în săli subiectele rezolvate la Matematică. Aceeaşi situaţie ar fi fost şi la proba de Română. Candidaţilor le-ar fi fost permis să vorbească şi să copieze la examen.

Potrivit sesizării înregistrate la IŞJ Alba în 22 iunie, supraveghetorii “au dat ciornele de la un candidat la celălalt pentru a se inspira, (…) atât la limba şi literatura română, cât şi la matematică”, iar “profesorii organizatori şi supraveghetori le-au permis candidaţilor să vorbească şi să copieze, dar nu în ultimul rând să introducă subiectele rezolvate în sălile de examen”.

Persoana care a transmis sesizarea susţine că fiica sa este olimpică şi că se simt nedreptăţiţi că “s-a lăsat să se copieze şi să se ajute între ei (candidaţii – n.r.)”. De asemenea, a cerut măsuri legale din partea IŞJ, pentru “a verifica frauda” şi “dascălii care vor fi găsiţi vinovaţi să fie destituiţi din funcţia de conducere şi din învăţământ”.

„Conducerea IŞJ Alba a început o anchetă internă, iar, dacă vor fi sesizate fapte de natură penală, ne vom adresa autorităților abilitate”, au transmis reprezentanţii IŞJ Alba, la solicitarea Alba24.ro.

Aceleaşi surse oficiale au precizat pentru Alba24.ro că „nu există alte sesizări înregistrate la secretariatul IŞJ Alba, nici pentru examenul de Evaluare Națională, nici pentru examenul național de Bacalaureat, sesiunea 2020”.

La Evaluare Naţională 2020, în Alba, a fost un singur caz de candidat eliminat din examen pentru tentativă de fraudă, dar acesta a fost înregistrat la un centru de examen din Alba Iulia.

La Bacalaureat însă, au fost 7 cazuri, toate la Câmpeni. Un candidat a fost eliminat de la proba de Limba și literatura română, trei la proba obligatorie și alți trei de la proba la alegere. Toţi au fost prinşi având telefoane mobile asupra lor.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionel

    luni, 29.06.2020 at 20:06

    Lăsați copii și profesorii în pace că examenul e oricum o porcărie. Ați citit subiectele? Nu cumva radicalul apare cam des pe foaia de examen la matematică? Iar la română e o scrisoare pierdută. Sunt lucruri care nu le vor folosi poate niciodată în viață, iar cineva se agită că olimpicul lui a fost nedreptățit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax