Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Probleme MARI la Spitalul Județean Alba. Medici și asistente din mai multe secții, infectați cu coronavirus

Publicat

Probleme mari la Spitalul Județean de Urgențe din Alba Iulia. Mai mulți medici și asistente din cadrul instituției au fost confirmați cu noul coronavirus.

Este vorba despre personal medical de pe secțiile ATI, Interne, Chirurgie și Urologie. Potrivit unor surse medicale, peste 20 de persoane ar fi infectate, în condițiile în care ”zona” COVID este deja supra-aglomerată. 

Cele 56 de locuri pentru pacienți COVID sunt ocupate complet cu cazurii medii, severe și critice. Dintre cei 56 de pacienți, 8 sunt la ATI cu forme critice, iar restul de 48 de pacienți sunt internați în Secția de Boli Infecțioase Alba, cu forme medii și severe.

Stresul este foarte mare în cadrul instituției, după o ședință la care a participat conducerea. Ulterior, una dintre persoanele care a participat la ședință, a fost declarată pozitivă.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia urmează să ofere informații detaliate legate de această situație, pe parcursul zilei de astăzi.

UPDATE: Este vorba despre 29 de angajați ai spitalului care sunt infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 4 sunt medici. Din totalul lor, 4 sunt internați în spital cu forme medii ale bolii.

Multe dintre acesta cazuri nu au apărut din spital ci din cauza răspândirii comunitare în oraș a infectărilor, adică sunt conexiuni de familie sau contacți ai altor persoane. Reprezentanții spitalului spun că unele cazuri au apărut în secții care nu tratează COVID, în urma testărilor repetate la care este supus întreg personalul.

Managerul instituției, Dian Mârza a explicat pentru Alba24 că toate cazurile de infectare de la spital au apărut pe parcurs, în ultimele două săptămâni, iar activitatea spitalului nu este afectată în prezent. ”Ne ocupăm în continuare de bolnavi și am găsit soluții pentru fiecare situație, până acum” a spus aceasta.

Totuși, sursele Alba24 spun că presiunea pe Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este imensă, în condițiile în care acolo sunt tratați alți aproximativ 600 de pacienți non-Covid și aproape toate cazurile grave de coronavirus din județ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Akam

    marți, 29.09.2020 at 12:12

    S-a tinut stirea pana dupa alegeri. Prersonalul medical era infectatat de mai bine de o saptamana.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax