Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Procentele cu care vor fi majorate alocațiile și pensiile. Propunerea intra în ședința de guvern din această săptămână

Publicat

”Dublarea alocațiilor a fost mereu o problemă” a declarat Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, luni seară, la Realitatea Plus, anunțând că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent ”în jurul a 15%”. Proiectul este în avizare şi va intra în şedinţa de Guvern din această săptămână.

  “La dublarea alocaţiilor a fost mereu o problemă. E o lege populistă facută de PSD ca să arunce în aer Guvernul. E o lege făcută fără finanţare, din punctul meu de vedere e neconstituţională.

Citește și TABEL: Cât costă ca să îți cumperi 6 ani de vechime în muncă. Sumele plătite de cei care vor să obțină pensie fără să fi cotizat

Noi vom creşte alocaţiile de la 1 august, e în avizare deja proiectul de lege, în următoarea şedinţă de Guvern va fi avizat. Şi în creşterea pensiilor şi în cea a alocaţiilor trebuie luat în considerare că am cheltuit cel mai mare procent pe investiţii din ultimii ani,” a afirmat ministrul Finanţelor, .

Cîţu a precizat că este mai mare decât propunerea făcută pentru pensii, care era de majorare cu 10%.

Potrivit lui Câțu, la alocații creşterea e mai mare decât cea propusă  la pensii. ”În jurul acestei cifre de 15%, da. Dar vom face de la 1 ianuarie o altă creştere, nu ne oprim aici. Ştim că sunt probleme, dar contextul este unul dificil”, a precizat ministrul. Cifra exactă cu care vor fi majorate alocațiile va fi anunțată de primul ministru.

Ministrul Finanţelor Publice a precizat că decizia privind majorarea pensiilor va fi anunţată la jumătatea lunii august.

“Pentru pensii, vom anunţa la rectificarea bugetară, care va avea loc la jumătatea lunii august. Eu susţin 10 la sută, e ceea ce susţin acum în context economic”, a explicat Cîţu.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că Guvernul va creşte alocaţiile în mai multe etape, dar că procentul şi ritmul de creştere depind de prognozele pe care Executivul le va face.

”Vom creşte alocaţiile. Ne-am gandit la un mecanism care va permite o creştere in mai multe aetape, Procentul de creştere şi ritmul depind de prognozele pe care le vom face”, a afirmat Orban.

Referitor la creşterea pensiilor, el a dat asigurări că acestea vor creşte, cu condiţia să existe garanţia că economia va putea suporta această creştere.

Sursa: Economica.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax