Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Procesul dintre senatorul Matieș și primarul din Alba Iulia, cu miză de 100.000 de lei: Când se pronunță instanța

Publicat

Procesul dintre senatorul Călin Matieș și primarul municipiului Alba Iulia pare că se apropie de sfârșit. Este vorba despre un proces civil, în care primarul USR din Alba Iulia îi cere daune morale de 100.000 de lei, senatorului PSD, după o serie de afirmații făcute de cel din urmă. 

Afirmațiile făcute de Matieș sunt legate de activitatea a două clinici de recuperare deținute de rudele primarului Pleșa. Matieș a declarat în comunicate de presă, la un post TV, dar și în plenul Senatului că, cităm: ”firmele familiei primarului Pleșa decontează mai mult decât toate spitalele din Alba la un loc, prin bunăvoința CAS Alba”.

În urma declarațiilor făcute, primarul Pleșa a declarat public că îl va da în judecată pe Matieș, lucru pe care l-a și făcut. Dosarul a fost înregistrat în data de 3 decembrie 2021, pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, iar de atunci au existat câteva ședinte de judecată.

CITEȘTE ȘI: Senatorul Matieș (PSD), derapaj după ce primarul din Alba Iulia l-a dat în judecată: vrea bani pentru transplant de testicule

A urmat apoi un derapaj public al senatorului, în care acesta a afirmat, într-un live pe Facebook, că ”primarul municipiului Alba Iulia îi cere bani” pentru ”un transplant de testicule”.

Matieș a cerut un control al Direcţiei Generale Control şi Antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

În timpul ședințelor s-au solicitat mai multe probe, printre care și un raport al direcției antifraudă, după ce inspectorii au realizat un control asupra celor două firme.

  • ”la solicitarea pârâtului a avut loc o verificare realizată de Direcţia Generală Control şi Antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate privind perioada 15.11.2018-15.11.2021, întocmindu-se Raportul de control nr.410/20.01.2022”, se arată într-o încheiere de ședință din data de 17 martie 2022.

CITEȘTE ȘI: Comunicat senatorul Călin Matieș: Firmele familiei primarului Pleșa decontează mai mult decât toate spitalele din Alba la un loc

De asemenea, tot de la Casa de Asigurări de Sănătate, atât avocatul lui Matieș cât și al lui Pleșa au cerut mai multe documente. Un fragment dintr-o emisiune TV a fost folosit ca probă în dosar.

Mai mult de atât, s-a cerut interogarea lui Matieș în fața instanței. Și Gabriel Pleșa trebuia să fie interogat, dar acesta a cerut amânarea, în ședința din data de 12 mai, deoarece era plecat în Israel.

În data de 16 iunie a avut o altă ședință de judecată, în care s-a amânat pronunțarea în primă instanță pentru data de 24 iunie 2022.

CITEȘTE ȘI: Gabriel Pleșa – drept la replică: ”Senatorul melcilor cu origine controlată”

Între timp, Matieș a anunțat că va fi contracandidatul lui Pleșa, peste doi ani, pentru fotoliul de primar al municipiului Alba Iulia, dacă actualul edil va mai candida pentru încă un mandat.

O pronunțare în dosarul de pretenții în valoare de 100.000 de lei este așteptată pentru ziua de vineri, 24 iunie.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Raul

    vineri, 17.06.2022 at 12:21

    Dosarul este: 7574/176/2021 , de tot rahatul este judecatori din alba se vede si pe site… incompetenti… in alba nu este judecatori decat carpaci care alearga dupa banii !

    era frumos ca amandoi sa fie bagati in ring si care ramane in picioare castiga :))

  2. pilu

    vineri, 17.06.2022 at 21:07

    Păi dacă-i dau câştig de cauză lui Matieş s-a dus candidatura lui PLeşa la Primărie. Depinde ce vor păpuşarii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax