Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Procesul prin care Primăria Alba Iulia contestă o amendă CNCD a ajuns la Înalta Curte. Acţiunea a fost respinsă de Curtea de Apel

Publicat

autobuze

autobuze STP intersectie gara Procesul civil în care Primăria Alba Iulia a contestat o decizie a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a ajuns în atenţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Acţiunea prin care administraţia locală nu este de accord cu o amendă de 2000 de lei primită pentru că CNCD a descoperit autobuze fără dotări speciale pentru persoane cu dizabilităţi a fost respinsă, pe fond, la Curtea de Apel.

Amenda a fost decisă după ce CNCS a constatat că cinci din cele 42 de autobuze care circulă pe liniile municipiului Alba Iulia nu au dotări pentru persoanele cu dizabilităţi, respectiv rampe. Potrivit unei declaraţii de la data respectivă (iulie 2014) purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, cele cinci autobuze sunt utilizate ca mijloace de transport de rezervă, în cazul în care unul din cele 37 de autobuze au diferite defecţiuni.

Consiliul de Combatere Naţională a Discriminării a solicitat administraţiei locale informaţii despre mijloacele de transport din Alba Iulia şi dotările pe care acestea le au pentru persoanele cu dizabilităţi. Iar în urma răspunsului dat de Primăria Alba Iulia, cele cinci autobuze de rezervă al STP au adus administraţiei o amendă de 2.000 de lei, pentru că nu sunt dotate cu rampe pentru persoanele cu dizabilităţi.

Mihai Coşer a spus atunci că autobuzele care nu au această dotare sunt interjudeţene şi, că, în rest, în proporţie de 88%, totul a fost în regulă.

Primăria a contestat decizia în instanţă decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, iar Curtea de Apel a respins acţiunea. Acum, cauza intră în atenţia ÎCCJ, pentru soluţia finală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax