Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Procurorii din Alba cercetează două persoane care au obținut ilegal fonduri prin programul Start-up Nation. Cum au procedat

Publicat

Două persoane sunt cercetate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru fraude cu fonduri din programul Start-Up Nation.

Cele două persoane au ajuns în fața anchetatorilor după o serie de percheziții realizate în Alba, Cluj, Botoșani și Mehedinți. 

Au fost efectuate 27 de percheziții, în data de 28 mai 2024. Faptele pentru care celele două persoane vor fi cercetate au avut loc în data de 2018-2020. 

Din câte se pare inculpații au făcut două firme cu care au accesat fonduri nerambulsabile. Apoi, cu date false au obținut fonduri cu care au cumpărat utlilaje de construcții.

Acțiunea procurorilor și a polițiștilor a fost detaliată într-un comunicat de presă.

Comunicatul procurorilor

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat în cursul zilei de 28.05.2024, un număr de 27 percheziții domiciliare în județele Alba, Cluj, Botoşani şi Mehedinţi, în cadrul unui dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de „obţinere ilegală de fonduri”, prev. de art. 306 alin. 1 C.pen., respectiv complicitate la infracţiunea anterior menţionată.

Ce fapte au reținut anchetatorii

În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2018-2020, un inculpat şi un suspect, cu complicitatea unui alt coinculpat, au înfiinţat două societăţi comerciale, cu scopul de a accesa fonduri nerambursabile, prin programul Start-up Nation 2018.

Ulterior, inculpaţii au prezentat Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Târgu Mureş documente şi date false, în baza cărora au obţinut fonduri nerambursabile în valoare de 395.253,80 lei, sumă cu care au fost achiziţionate utilaje necesare în activitatea de construcţii.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Percheziții în Alba și alte trei județe din țară, într-un dosar privind obținerea ilegală de fonduri. Valoarea prejudiciului

În cauză, procurorul a instituit măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile ale inculpaţilor şi ale suspectului, în vederea recuperării prejudiciului în cuantum de 460.404,24 lei, cu care Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Târgu Mureş s-a constituit parte civilă în cauză.

Totodată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a pus în mişcare acțiunea penală faţă de doi inculpaţi, iar la data de 29.05.2024, a luat față de aceştia măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, inculpaţii fiind anterior reținuţi de organele de poliție pe o durată de 24 de ore.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax