Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Procurorul acuzat că a amenințat personalul unui restaurant deținut de un consilier local din Alba Iulia, sancționat cu AVERTISMENT de CSM

Publicat

instanta judecata Procurorul din Alba Iulia care în urmă cu un an a fost acuzat de uz de funcție de un consilier local, după ce ar fi amenințat personalul unui restaurant din municipiu, a fost sancționat disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu un simplu avertisment, pentru „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”.

Reamintim faptul că în luna august 2016, consilierul local Alin Ignat povestea pe rețeaua de socializare Facebook cum procurorul Muntean Dragoș, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, alături de soția sa, au amenințat personalul localului pe care îl deține consilierul, după ce au fost poftiți să părăsească incinta. Se pare că aceştia erau din categoria clienților veșnic nemulțumiți, motiv pentru care nu au mai fost serviți. Nervos, procurorul ar fi sunat și la poliție.

Citește și Un procuror din Alba Iulia, INTERZIS în localul consilierului local Alin Ignat. „A început să amenințe, fluturând, ABUZIV și ILEGAL, legitimația”

„Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Muntean Dragoş, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. În baza art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor , republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Muntean Dragoş, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, sancţiunea disciplinară constând în avertisment, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile, de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se precizează în soluția dată de secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM, în ședința de miercuri, 5 iulie.

Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată, prevede la art. 99, lit. a) – ca abateri disciplinare – „manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”. Potrivit legii, sancțiunile disciplinare care se pot aplica judecătorilor şi procurorilor, proporţional cu gravitatea abaterilor, sunt: avertismentul, diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu până la 20% pe o perioadă de până la 6 luni, mutarea disciplinară pentru o perioadă de până la un an la o altă instanţă sau la un alt parchet, situate în circumscripţia altei curţi de apel ori în circumscripţia altui parchet de pe lângă o curte de apel, suspendarea din funcţie pe o perioadă de până la 6 luni sau excluderea din magistratură.

IMG-20170706-WA0000 „După multe luni de la eveniment, declarații în repetate rânduri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și Consiliul Superior al Magistraturii, secția pentru procurori din cadrul CSM a dispus, blând și părintește, o <sancțiune> cât o bătaie pe umăr, pentru procurorul Dragoș Muntean! Din păcate pentru magistrații de bună credință, din România, <manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției> nu prezintă vreo gravitate pentru CSM.

Își va schimba procurorul în cauză comportamentul după această decizie? Trageți singuri concluziile”, a scris Alin Ignat joi, 6 iulie, pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax