Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv la ÎCCJ. Mureșan are de încasat peste 1 milion de euro

Publicat

Înalta Curte a dat în 22 aprilie decizie definitivă în ”Dosarul Berbeceanu”. După 10 ani de judecată, cazul a fost finalizat cu achitarea inculpaților. 

Fostul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan, a fost achitat pentru infracțiunile de abuz în serviciu, represiune nedreaptă și fals intelectual.

Prin decizia ÎCCJ din 30 iunie 2016, acesta fusese condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, pentru faptele de care l-au acuzat procurorii DNA.

Prin decizia definitivă, Mureșan poate reveni în cadrul DIICOT Alba Iulia și va primi salarii restante de cel puțin 1 milion de euro, potrivit libertatea.ro

Fostul procuror DIICOT Nicolaie Cean și ofițerul de poliție Alin Mirel Muntean au fost, de asemenea, achitați, potrivit deciziei ÎCCJ. Erau acuzați de complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Inițial cei doi erau condamnați la doi ani cu executare, respectiv patru ani cu executare.

Cei trei nu mai trebuie să-i plătească daune morale și materiale lui Berbeceanu, potrivit deciziei ÎCCJ.

În cazul comisarului-șef Traian Berbeceanu, fost comandant al BCCO Alba Iulia, instanța a schimbat temeiul soluției de achitare, din „fapta nu există” în „nu există probe că a săvârșit infracțiunea” (sprijinire grup infracțional organizat).

Traian Berbeceanu a fost găsit nevinovat și în 2016, în cazul faptelor de care l-au acuzat procurorii DIICOT în 2013.

Istoricul dosarului

Inculpaţii au fost trimişi în judecată separat, în 2014: lotul ”Berbeceanu” de către DIICOT la Tribunalul Bucureşti, iar lotul ”Mureşan” de către DNA la ÎCCJ.

Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât conexarea celor două dosare

Dosarul a rămas să fie judecat, atât pe fond cât şi în apel, la ÎCCJ, iar, după doi ani, prima decizie a fost pronunţată în 30 iunie 2016.

În acest timp au fost audiaţi aproximativ 100 de martori, o parte dintre inculpaţii care au dorit să mai facă declaraţii suplimentare şi au fost administrate mii de pagini de probe, atât în apărare cât şi în acuzare.

Acuzaţiile pentru cei trei inculpaţi trimişi în judecată de către DNA erau, în principal, că ar fi fabricat probe împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu astfel încât acesta să poată fi cercetat penal şi, în final, înlocuit de la conducerea BCCO Alba Iulia.

AICI, detalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. pilu

    luni, 22.04.2024 at 22:14

    Păi ce,corb la corb îşi scoate ochii ? N-au cum, după ce s-a inventat fraza, fapta nu există. Asta-i pentru ei, nu şi pentru alţii. C-asa-au fost făcute legile PSD-iste, să poată fi scăpaţi cei protejaţi. Ţară de izbelişte.

  2. Petru

    luni, 22.04.2024 at 22:49

    A distrus viața și cariera unui om, iar acum mai ia ș 1 mil.euroi. În ro.legea se aplică aiurea. Ai tată și mamă poți face ce vrei…….

  3. Ion

    marți, 23.04.2024 at 00:27

    Au fost procurorii trași la raspundere?Au ieșit nevinovați și cu bani în buzunar!Halal justiție!

  4. Ragnarok

    marți, 23.04.2024 at 03:00

    Ce cariera mai Petru? Berbeceanu e acum in PNL mana dreapta a primarului din Deva a carui campanie electorala din 2020 a fost sustinuta de interlopii pe care el i-a anchetat in trecut. Iar acum sunt pe felie cu el. Exact cum au fost si cand era el comisar. Tiganul cu fata de interlop a fost mereu bagabont. Problema lor e ca vor cadea la parnaie toti si pe bune de data asta. Ce scandal va urma…sa nu spuneti ca nu v-a zis nimeni de la inceput. Prima pagina a ziarelor…..tv, radio…va iesi urat

  5. DECEBAL

    marți, 23.04.2024 at 07:31

    Acum ar trebui să se ocupe de regele evazionistilor din Hunedoara, CUPETIU DORIN IOAN EUGEN care după ce a stat câteva luni arestat și cu sechestru de 2milioane de euro in 2013, a fost achitat de „legea Dragnea” La o simpla investigație, ar afla cum acesta în prezent, dar ascunzându-se după fiică-sa Paula Cupetiu și nevastă-sa, acționează la fel în înșelarea statului român, mutandu-si raza acțiunilor în vestul tării, în Timișoara. Aici, si-a construit un palat buncar, unde se pun la cale „lovituri” grele la bugetul statului. Săracu Berbeceanu, dacă știa cui i-a dat aripi….

  6. koko

    marți, 23.04.2024 at 09:38

    Superb!
    ATENȚIE!!Până pe 25 mai sa va plătiți taxele, că uite cata nevoie este de bani!Sclavilor care suntem!

  7. Adelin Maria

    marți, 23.04.2024 at 17:31

    Nici măcar să nu vă treacă prin cap să faceți evaziune!
    luați și plătiți cat mai multe taxe acestei caste numită justiție care fură statul ăsta cu legea în mână

  8. Ana Marius

    duminică, 28.04.2024 at 17:32

    Romania sub lupa justiție poporul român înjosit de către speciali ! Vorbim de puterea legislativă a României, deciziile aberante , încălcările legilor , eliminarea mijloacelor de probă , încasarea de sume nejustificative , nerecuperarea prejudiciului cauzat de infractori .Sunt numai câteva exemple pentru care populația României plătește magistratul sa respecte legea.Vom ajunge sa nu mai respectăm justiția și legile Românie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax