Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Procurorul general Augustin Lazăr vrea să se judece la Alba Iulia. A atacat procedura de revocare ”pe persoană fizică”

Publicat

lazar

Avocatul lui Augustin Lazăr a cerut, miercuri, ca procesul în care magistratul cere suspendarea procedurii de revocare a sa din funcția de Procuror General al României să fie judecat la Curtea de Apel Alba Iulia, unde a fost înregistrat prima dată și nu la București cum au decis magistrații instanței superioare din Alba Iulia.

Ovidiu Podaru a aratat că nu Curtea de Apel București este competentă să judece în acest caz.

„Curtea de Apel Alba trebuia să judece acest dosar. Discuția este pe calitatea clientului meu. Augustin Lazăr a făcut plângerea ca persoana fizică (cu domiciliul în Alba Iulia – n. red.) . Eu cu el am încheiat contract. Eu nu reprezint aici autoritatea procurorului general (care are sediul în Bucuresti – n. red.) „, a explicat avocatul, pentru ziare.com

Potrivit acestuia, cererea de chemare în judecată nu are ștampila procurorului general, ci este facută în calitate de persoana fizică: „Scrie pe ea subsemnatul Augustin Lazăr”.

Avocatul a explicat ca a pregătit o excepţie de neconstituționalitate care vizează aceste aspecte. Judecătorul Amer Jabre a suspendat pentru jumătate de oră ședinţa de judecată pentru ca avocatul Ministerului Justiției să se pregătească pentru a pune concluzii pe excepția de neconstituţionalitate.

Dosarul în care procurorul general Augustin Lazăr solicită suspendarea procedurii de revocare din funcție a fost trimis la Curtea de Apel Bucureşti, după ce Curtea de Apel Alba Iulia, unde fusese înaintată acțiunea, a admis o excepție de necompetență teritorială. Aceasta excepție de necompetență a fost invocată de Ministerul Justiției.

CITEȘTE ȘI: Tudorel Toader a câștigat o luptă în războiul revocării lui Augustin Lazăr. Procesul se mută de la Alba la București

Demersul lui Lazăr din instanță a fost criticat de Tudorel Toader, într-una din ședințele CSM.

„Eu, personal, mi-am exprimat rezerve, le voi exprima și aici. Judecătorul va decide. Competența, cum de s-a dus la Alba Iulia, că procurorul general nu a sesizat pe persoană fizică, o fi având domiciliul acolo sau nu a sesizat ca procuror.

Raportul eu nu l-am făcut împotriva procurorului general, că altfel nu eram interesat. Împotriva procurorului general, competența e de ordine publică. Vom vedea dacă instanța își menține sau nu această competenţă de jurisdicţie în contencios administrativ”, a afirmat Tudorel Toader.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax