Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Producători din industria cărnii: Este posibil să ajungă produse expirate la raft, în magazine. Doar 5% din marfa din UE este controlată, prin sondaj

Publicat

carneÎn urma declaraţiilor ministrului Agriculturii referitoare la cazuri din România în care salamul este spălat cu oţet şi pus din nou spre vânzare în magazine sau comercializarea cărnii de vită de import, veche de 40 de ani, producătorii din industria cărnii confirmă şi ei că este posibil ca unii comercianţi să încalce legea prin astfel de practici.

De asemenea, admit că la raft pot ajunge produse din import deja expirate. În plus, spun că doar 5% din marfa provenită din ţările Uniunii Europene este controlată, iar verificările se fac prin sondaj.

Vezi şi Ministrul Agriculturii: În România, sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet şi se pune din nou în vânzare

“Probabil, ca în orice comerţ, există şi agenţi economici care încalcă legea şi practică astfel de lucruri mai puţin obişnuite. Poate este o lipsă de vigilenţă atât a ANPC, poate şi a Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare, însă ştiu că fiecare autoritate are un program naţional de control prin care supraveghează absolut toată piaţa agroalimentară din România”, a declarat Vladimir Mănăstireanu, director Asociaţia Română a Cărnii, pentru Digi24.ro.

Acesta a mai spus, referitor la posibilitatea cu un produs expirat să ajungă la raf, că “este mai greu, dar nu este imposibil.”

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax