Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Producătorul de înghețată Alpin 57 Lux din Sebeș a semnat o asociere cu o companie din Letonia pentru dezvoltare

Publicat

Patronul companiei Alpin 57 Lux din Sebeș, aflată în topul producătorilor români de înghețată, antreprenorul Ioan Istrate, a semnat în luna aprilie o asociere cu trustul Food Union din Letonia, care are în portofoliu lactate și înghețată.

Producătorul de înghețată Alpin 57 Lux din județul Alba se află pe primele locuri în industria de profil din România, cu o cotă de 18 la sută din piață, scrie zf.ro.

„Negocierile au durat foarte puţin, mai puţin de jumătate de an. Rămân la conducerea companiei pe termen lung”, a declarat Ioan Istrate, fondator şi director general al companiei. Acesta nu a dat detalii despre dimensiunea pachetului de acţiuni vândut către compa­nia din Letonia.

Alpin 57 Lux a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de circa 91 milioane de lei (aproximativ 20 mil. euro). De asemenea, potrivit ultimelor date disponibile pe mfinante.ro, com­pan­ia a avut în anul 2014 un profit de 5,5 mi­lioane de lei.

Antreprenorul din spatele Food Union, Andrey Beskhmelnitsky, în vârstă de 49 de ani, a ridicat o companie de lactate la 1 miliard de euro în Rusia şi fostele state sovietice, a vândut-o în 2010 către Danone şi a creat apoi grupul Food Union cu sediul central în Letonia, care a luat cu asalt piaţa euro­peană a lactatelor printr-o serie de achiziţii. Cea mai recentă înţelegere este cea semnată în aprilie cu Ioan Istrate, antreprenorul din Alba care a creat mărci de îngheţată precum Polar, Autentic sau Fulg de Nea.

Modelul de business al antreprenorului Andrey Beskhmelnitsky poate fi un exemplu pentru oamenii de afaceri locali care şi-au concentrat atenţia pe businessurile din România.

 În paralel, Ioan Istrate s-a lansat în investiții imobiliare. Acesta construiește la Alba Iulia un cartier rezidențial cu aproape 500 de apartamente pe un teren din apropierea bazinului Olimpic.

Ioan Istrate a fondat alături de soţia sa în 1994 compania Alpin 57 Lux, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de îngheţată

Familia Istrate a fondat businessul Alpin57Lux din Sebeş în urmă cu mai bine de două decenii, iar în 2016 a vândut 70% din acţiunile producătorului către grupul leton Food Union în schimbul sumei de 15-20 mil. euro.

Ioan Istrate, antreprenorul cu­noscut pentru businessul cu îngheţată Alpin 57Lux, pe care l-a fondat, dezvoltă alături de mai mulţi parteneri două ansambluri rezidenţiale în Alba Iulia şi Sebeş, sub bran­dul Trans­­al­pina Residence.

Ansamblul din Alba Iulia este dezvoltat de compania Atol Imo din Sebeş, de­ţi­nută de Ioan Istrate (40% din părţile so­ciale), Da­niel Istrate (20%), Paraschiva Istrate (20%) şi Maria Daniela Ghenescu (20%), a­rată ultimele date la Registrul Co­mer­ţului. La Alba Iulia, într-o zonă situată în apropierea Bazinului Olimpic, pro­iectul Transalpina va avea în total 476 de apartamente (de tipul studio, 2 ca­me­re, 3 camere şi penthouse), parc de joacă, parcare subterană şi spaţii co­mer­ciale, arată datele de pe site-ul pro­iectului.

sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax