Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Produse de calitate pentru „cămara de iarnă” în piața volantă din Alba Iulia. Ce poţi cumpăra de la agricultorii locali

Publicat

IMG_0868 Albaiulienii prezenți vineri, în Piața Volantă, organizată în parcarea fostei policlinici din cartierul Cetate din Alba Iulia, au putut găsi produse agroalimentare de sezon, produse lactate, produse de panificație și produse apicole. Piaţa Volantă funcționează de peste cinci ani și este locul în care vânzătorii își pot vinde mai ușor produsele, într-un cadru adecvat şi unde cumpărătorii pot găsi produse proaspete, de calitate din gospodăriile sau fermele din județ. Ultima zi de desfășurare a pieței, în acest an, este 31 octombrie.

Persoanele prezente în Piață Volantă vineri au putut găsi produse agroalimentare locale, de sezon (vinete, cartofi, ceapă, ardei, ardei capia, ardei iute, morcovi, ridichi, varză, struguri, mere, etc.), produse lactate (lapte, brânză, telemea), produse de panificație (pâine de casă) și produse apicole. Pe lângă acestea, producătorii au pregătit și specialități, suc de roșii, legume la borcan, must din acest an, gata să completeze cămara pentru iarnă a doritorilor.

Prețurile la tarabele agricultorilor: mere 2,5 lei/kg, vinete 5 lei/kg, roșii 4,5 – 7 lei/kg, ardei 5 lei/kg, castraveți 6 lei/kg, miere 28 de lei/kg.

Piaţa Volantă se organizează în fiecare vineri, este dotată cu 40 mese de piaţă, are asigurate servicii de salubritate şi sursă de apă, toate acestea fiind puse la dispoziţia producătorilor în mod gratuit.

Programul de funcționare este de la ora 8.00 la ora 14.00.

Iniţiativa aparține Consiliului Judeţean Alba care, împreună cu Primăria municipiului Alba Iulia, sprijină producătorii în desfacerea directă a legumelor, fructelor, a mierii, a florilor şi a produselor lactate din gospodăriile proprii. În acest mod sunt eliminate verigile intermediare, iar producătorii agricoli sunt uşor de identificat.

Acest tip de piaţă este funcţională pe termen lung în măsura în care cumpărătorii încurajează consumul de produse agroalimentare locale şi hotărăsc că prin alegerea lor de a consuma produse sănătoase ajută să se dezvolte un producător mic local, transmit reprezentanţii CJ Alba.

Conform reprezentanților Consiliului Județean Alba, ultima zi din acest an în care se organizează Piața Volantă este 31 octombrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax