Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Profesoară care a lovit un elev într-o școală din Apuseni, iertată de instanță. ”Plata”: doi ani de cercetări și unul de judecată

Publicat

Magistrații din Câmpeni au iertat un cadru didactic de la o școală din Apuseni, care a lovit cu palma un elev. Deși cazul s-a petrecut în 2020, iar o trimitere în judecată a avut loc la sfârșitul anului 2021, judecătorii din Câmpeni au dat o decizie abia în data 20 decembrie 2022. 

În timpul procesului au fost audiați elevul în cauză, cadrul didactic, dar și alți elevi ca martori, care erau în sala când s-a întâplat fapta.

Fapta s-a petrecut în data de 5 februarie 2020,la școala din Lupșa, ”Dr Petru Șpan”, în laboratorul CDI, unde femeia este profesor documentarist. După decizia din 20 decembrie 2022, motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro. Cadrul didactic a fost judecat pentru purtare abuzivă.

Incidentul a avut loc în timpul unei pauze dintre ore. Elevul în cauză a precizat în timpul audierilor că a fost lovit de femeie deoarece avea un pix în mână și se afla în fața unui registru, iar cadrul didactic a crezut că vrea să facă modificări în registrul respectiv.

CITEȘTE ȘI: Un cadru didactic de la o școală din Apuseni, trimis în judecată după ce ar fi lovit un elev. Ce s-ar fi întâmplat într-o pauză

Mai exact cadrul didactic ar fi crezut că minorul vrea să facă modificări în registrul respectiv și atunci pentru a-l opri l-a lovit cu palma.

Potrivit motivării instanței, ”se reţine că la data de 05.02.2020, în intervalul orar 10,50-11,00, persoana vătămată elev în clasa a-VIII-a Ia Şcoala Generală Dr.Petru Șpan a intrat împreună cu un coleg într-un compartiment al unei săli unde funcţionează Centrul de Documentare şi Informare (CDI) al şcolii, s-au aşezat fiecare pe câte un scaun lângă un calorifer.

La puţin timp după, în acel compartiment a sosit inculpata, care 1-a jignit şi i-a aplicat o lovitură cu palma în zona capului, în zona drepata, temporal-parietală.

În acel moment persoana vătămată s-a ridicat de pe scaun şi a ieşit din compartiment în sala mare a CDI, iar în drum spre uşa de ieşire din sală i-a reproşat inculpatei că „într-un copil nu se dă!”.

Pe baza probelor astfel administrate în afara oricărei îndoieli rezonabile se va reţine că inculpata a comis fapta pentru care s-a dispus trimiterea sa în jduecată, cu forma de vinovăţie intenţie, aceasta întrunind elementele constitutive ale unei infracţiuni”, se arată în motivarea instanței.

La aproape trei ani de la comiterea faptei, judecătorii din Câmpeni au considerat că femeia și-a învățat lecția și au renunțat la aplicarea pedepsei pentru purtare abuzivă.

Mai exact în data de 20 decembrie 2022, judecătorii din Câmpeni au decis că: dispune renunţarea la aplicarea pedepsei în raport cu inculpata (…) fără antecedente penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă fapta fiind săvârşită în dauna persoanei vătămate minor (…), (…) se aplică inculpatei pentru aceasta faptă sancţiunea avertisment, se arată în motivarea instanței, motivare disponibilă pe portalul rejust.ro.

”Faţă de împrejurările în care a fost comisă faptă, de urmările efectiv produse, de starea psihică a inculpatei la acel moment, aceasta considerând în mod eronat că minorul doreşte să efectueze anumite menţiuni într-un catalog / registru care se afla în faţa sa, a faptului că reacţia necontrolată a inculpatei a avut loc pe fond de panică se apreciază că nu se impune aplicarea unei pedepse pentru inculpată, existând argumente suficiente că îndreptarea inculpatei se poate realiza doar prin aplicarea unui avertisment.

Se apreciază că procesul de reeducare a început odată cu declanşarea procesului penal împotriva sa şi că argumentele prezentate de instanţă pot constitui suficiente avertismente pentru inculpată în ceea ce priveşte modificarea comportamentului său, mai ales în ceea ce priveşte relaţionarea cu elevii în cursul procesului de învăţământ”, au precizat judecătorii din Câmpeni în motivarea din data de 20 decembrie 2022.

Decizia nu este defnitivă și poate fi atacată în apel, în termen de 10 zile.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax