Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesor la Oxford: Scenele îngrozitoare de la ATI sunt acum istorie. Tulpina Omicron pare mai puțin gravă

Publicat

Tulpina Omicron care predomină în întreaga lume nu este „aceeași boală pe care o vedeam acum un an”, a spus un imunolog de la Universitatea din Oxford, întărind rapoartele despre natura mai blândă a tulpinii, care au circulat până acum în mediile academice, dar și în presă.

„Scenele îngrozitoare de la ATI Covid, pe care le-am văzut în urmă cu un an, cu unitățile de terapie intensivă pline, mulți oameni care mureau prematur,  sunt acum istorie, din punctul meu de vedere”, a spus John Bell, profesor de medicină la Oxford.

Potrivit The Guardian, Sir John Bell a mai afirmat că, deși internările în spitale au crescut în ultimele săptămâni pe măsură ce Omicron se răspândește în populație, boala „pare a fi mai puțin gravă și mulți oameni petrec o perioadă relativ scurtă de timp timp în spital”.

Mai puțini pacienți aveau nevoie de oxigen cu debit mare și durata medie a șederii a scăzut la trei zile, a precizat el.

O serie de oameni de știință au criticat decizia guvernului de a nu introduce restricții suplimentare Covid în Anglia înainte de Revelion, unii descriind-o drept „cea mai mare divergență între sfatul științific și legislație” de la începutul pandemiei.

Ei și-au exprimat îngrijorarea că, deși varianta Omicron pare a fi mai ușoară, este foarte transmisibilă, ceea ce înseamnă că numărul spitalizărilor și al decesele ar putea crește rapid fără intervenție.

Directorul executiv al NHS Providers, Chris Hopson, a declarat că este încă neclar ce se va întâmpla atunci când ratele de infecție la persoanele în vârstă vor începe să crească.

„Am avut un amestec de generații de Crăciun, așa că toți încă așteptăm să vedem dacă vom vedea un număr semnificativ de creșteri în ceea ce privește numărul de pacienți care vin în spital cu o boală gravă legată de Omicron”, a spus el pentru BBC Breakfast.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax