Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Reportaj în secția ATI COVID a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. „Aici este granița dintre viață și moarte”

Publicat

Sunetul aparatelor de menținere a vieții întrerupe ritmic liniștea apăsătoare a saloanelor de ATI ale Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Acolo, pacienții COVID duc, la propriu, o luptă pe viață și pe moarte cu virusul. 

Atmosfera este apăsătoare, sobră. O parte dintre pacienți sunt intubați, iar ceilalți sunt agitați și speriați.

Sunt oameni de toate vârstele și din toate mediile, pe care teama și informațiile false, care circulă intens și fără control în spațiul public, i-au determinat să nu apeleze la vaccin.

Este și cazul unei tinere de 30 de ani, care nu s-a vaccinat de teamă că nu va mai putea rămâne însărcinată. Ne spune că, după ce a rămas însărcinată, nu s-a mai vaccinat, tot de teamă ca vaccinul să nu îi afecteze sarcina.

Șeful de secție, medicul Silviu Tuzeș, cunoaște situația fiecărui caz în parte.

Urmărește evoluția fiecărui pacient și are acces permanent la informațiile pe care le oferă aparatele de menținere a vieții, care sunt conectate și în camera de gardă la un sistem de monitorizare.

Ne arată un spațiu unde vrea să înființeze încă un salon, pentru că numărul bolnavilor este zilnic în creștere. Ambulanțele aduc pacienți fără întrerupere și devine tot mai greu să se găsească un loc și pentru ei.

Pe lângă spațiu și aparatură, problema ține și de personal. Medicii de la ATI nu mai au demult un program fix. Gărzile sunt mult mai lungi și cu toții lucrează peste program.

În plus, au fost nevoiți să se organizeze pentru a susține și activitatea secției ATI de la spitalul din Aiud și a Unității de Primiri Urgențe a spitalului județean.

Secția ATI COVID – „Granița dintre viață și moarte”

”Suntem într-o zonă de ATI COVID unde ajung pacienții în formă gravă. Avem în medie undeva între 18-20 de pacienți, însă numărul de pacienți pe ATI COVID crește de la o zi la alta”, ne spune Silviu Tuzeș.

”Pacienții care vin în stare gravă fie trebuie intubați, fie au nevoie de măști de oxigen. Totodată, în partea asta mai avem și o zonă de așteptare pentru pacienții de terapie internsivă în care beneficiază de tratament și așteaptă rezultatul testului PCR.

Pe lângă pacienții de ATI COVID de aici, mai avem pacienți COVID în zona de Urgențe.

Din această cauză, avem o dificultate în îngrijirea acestor bolnavi; trebuie să fugim și aici, și acolo, și în blocul operator și pe ATI și în spital, unde este Terapie Intensivă non-Covid, unde avem 15 pacienți și în trei blocuri operatorii.

Momentan, activitatea pe ATI este foarte dificilă și oamenii ne-ar ajuta foarte mult, dacă în primul rând s-ar vaccina – așa ar mai scădea numărul pacienților Covid cu formă gravă.

Acesta fiind un virus respirator, singura modalitate de protecție este prin vaccinare.

Eu consider că virusul ăsta poți să îl iei de oriunde, singura modalitate este să îți pregătești organismul pentru a lupta împotriva virusului, iar singurul mod de protecție este cel de vaccinare.

Altă modalitate de protecție nu există.

Când ajungi pe ATI și ai nevoie de tot ansamblul de tratament, de tot protocolul, atunci afectarea pulmonară este foarte mare: de la 50% la 90% și șansele pacienților sunt foarte mici.

Numărul de ore petrecut în spital nu poate fi cuantificat – avem un program care începe la ora 8.00 și se termină undeva la sfârșitul zilei.

Suntem puțini, foarte puțini medici ATI la nivelul județului Alba și, așa puțini cum suntem, nu avem un program fix. Ni se întâmplă, pe lângă tura de gardă, să mai stăm și să ajutăm.

Eu consider că nu poți să lași oamenii fără ajutor, pentru pacienții cu formă agresivă de boală fiecare moment, fiecare secundă este importantă.

Noi suntem aici la granița dintre viață și moarte. Suntem într-un permanent război cu moartea și încercăm să învingem de câte ori putem.

În cariera mea este pentru prima dată când particip la o asemenea treabă, de o asemenea anvergură și îmi pare rău că a trebuit să se ajungă aici, ca să se înțeleagă că specialitatea ATI este una importantă în fiecare spital” – Silviu Tuzeș.

Despre emoții: pentru fiecare pacient pe care îl pierdem, pierdem o parte din sufletul nostru

”Noi ne atașăm de fiecare bolnav și facem pentru fiecare bolnav tot ce se poate face ca să fie bine. Sigur că ne bucurăm și suntem extrem de fericiți când vedem un bolnav că merge bine și ajunge să fie externat pe secție și apoi acasă.

Pentru fiecare bolnav pe care îl pierdem, pierdem o parte din sufletul nostru.

Este foarte mare fluxul de bolnavi acum și e foarte greu pentru noi, ca medici, dar și ca spital, să facem tot ce facem aici”, adaugă șeful ATI.

Despre fakenews, dezinformare și anti-vacciniști

După ce văd imaginile astea, să le explice familiilor acestora de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat (n.r. – ca pacienții să ajungă pe secția ATI COVID).

Majoritatea pacienților care au ajuns pe secția ATI nu credeau în virus și nici unul nu era vaccinat.

Dintre cei care s-au vindecat, unii și-au schimbat părerea, de alții nu știu. Eu sper să își schimbe părerea toată lumea, singurul mod de protecție este vaccinul. Alt mod de a te proteja nu există.

Pentru a nu ajunge așa, singurul mod este să te vaccinezi, altul nu există.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Alba, Diana Mârza: ATI este la capacitatea maximă

Managerul spitalului, Diana Mârza, a explicat pe larg situația.

”Zilnic, de dimineață până noaptea, stau alături de medici pentru a găsi locuri pacienților cu COVID, care trebuie internați și cărora trebuie să le găsești un loc.

La ATI este foarte greu din cauza faptului că am tot crescut numărul de paturi, dar am ajuns la o capacitate maximă.

Acum avem 20 de pacienți în ATI COVID, 15 pacienți în ATI non-COVID și încă 6 pacienți în căutarea unui loc pe o secție ATI.

Fiind și spital județean de urgență, noi primim toate traumele și cazurile cu adevărat de urgență din tot județul și în permanență noi ar trebui să avem și câteva locuri pentru aceste cazuri (…); atât seara, cât și dimineața, ne adunăm cu echipa medicală și căutăm locuri”, spune Diana Mârza.

În valul 4, pacienții infectați ajung într-o stare mai proastă

”Am deschis un salon, am mai făcut un salon, dar nu este suficient. Ceea ce am observat este că, de data aceasta, în acest val patru, pacienții au o stare mult mai critică decât în valurile unu, doi sau trei.

În două-trei zile trebuie să le găsești un loc, urgent, pe o secție ATI, pentru că se agravează starea lor de sănatate foarte rapid.

Vin cu o afectare pulmonară pentru evaluare în UPU și au 10% sau 20%, și în două zile au 50%, 60% și sunt de ATI”, spune Diana Mârza.

Presiune extremă pe medici

”Din punct de vedere administrativ, este foarte greu, din cauza faptului că în permanență resursele umane trebuie să găsească soluții alături de mine, să mutăm infirmiere, asistente, avem probleme atât cu personalul mediu, cât și cu personalul superior medical”, spune managerul spitalului.

Potrivit acesteia, un medic ATI trebuie să asigure în cadrul blocului operator toate urgențele care vin din județ, trebuie să asigure îngrijirea a 20 de pacienți ATI COVID, a pacienților ATI internați pe secție, UPU și a altor 15 pacienți pe non-COVID (cazuri grave).

”Pe lângă aceștia mai avem și a treia categorie de pacienți. Avem pacienți care se negativează atât la Aiud (secția ATI din Aiud – n.red.), cât și la noi, dar ei trebuie trecuți de pe o secție COVID pe non-COVID, tot de ATI.

Și aici avem o problemă cu numărul de locuri.

De asta se umple și secția non-COVID de ATI.

Medicii, pe lângă că asigură cu o singură gardă toate aceste zone de ATI, fac gărzi și la Aiud, că și acolo sunt 20 de paturi de ATI.

Medicii din Urgență și personalul medical, mediu și auxiliar, sunt copleșiți zilnic din cauza faptului că gestionează 140 de pacienți zilnic, din care 25, 30 sunt cu COVID, iar 30 trebuie internați pe alte secții.

Cei care trebuie să intre pe alte secții stau pe izolare până la așteptarea rezultatului. Dintre aceștia, o parte dintre ei au COVID și trebuie internați pe o secție destinată pacienților COVID”, spune Diana Mârza.

Concentrația de oxigen crește când sunt mai multe paturi ATI

”Pe partea de financiar trebuie să găsești soluții să achiziționezi ceva urgent. Tot timpul facem rectificări de buget pentru că tot timpul apare o urgență. Nu mai putem funcționa normal, tot personalul este la dispoziția spitalului, non-stop.

Trebuie deschise noi saloane, trebuie instalate noi rampe de oxigen, trebuie măsurat nivelul oxigenului…

Am reușit să depășim toate problemele în instalarea oxigenului, dar cu eforturi foarte mari.

Trebuie măsurată concentrația de oxigen.

Observăm că, dacă în salon avem două paturi și înghesuim patru pacienți, aceasta crește, am luat măsuri compensatorii prin instalarea unor ventilatoare în dublu sens, câte două în fiecare salon.

Aerisim la două ore și încercăm să menținem această concentrație. În unele spitale din țară, pacienții stau cu geamurile deschise, cu 12-13 grade în saloane.

Am încercat să depășim acest lucru, dar zilnic facem eforturi foarte mari ca să putem să menținem un echilibru” – Diana Mârza.

Apel: situația este dramatică

”Fac un apel la toți pacienții din Alba Iulia și din județul Alba: să facă ce au la îndemână, să folosească vaccinul, ăsta este primul efort, nu pentru a merge la mall sau pentru a intra într-un restaurant.

Trebuie să îl facă pentru ei și pentru corpul lor.

Una este să treci prin boală vaccinat și am văzut ce înseamnă să treci prin boală nevaccinat.

Citește și: Un preot din Alba Iulia, confirmat COVID, ar fi ținut o slujbă, două botezuri și o înmormântare. Autoritățile anchetează cazul

Cei nevaccinați, în două-trei zile ajung în ATI și de cele mai multe ori părăsesc această secție, din păcate, în doi saci. Nu se mai întorc la familii, ceea ce este dramatic”, spune Diana Mârza.

Șeful DSP Alba: Presiune fără precedent pe sistemul sanitar din județ

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, spune că valul 4 a adus la nivelul județului o presiune nemaiîntâlnită pe sistemul sanitar.

”Practic, spitalele, pe lângă cazurile obișnuite, pentru că nu există doar COVID, există și alte boli, spitalele trebuie să facă față și tuturor cazurilor și prezentărilor la unitățile de primiri urgențe ale persoanelor infectate cu COVID, cele mai multe dintre acestea având infectare pulmonară serioasă, pentru că asta este o problemă foarte mare, lumea stă acasă până în ultimul moment când vine la spital și toată lumea are impresia că un medicament va fi salvator.

Medicamentele trebuie administrate încă de la început. Medicii își fac datoria lor, chiar în ultima perioadă au ajuns la limita epuizării.

Aceștia trebuie să se ocupe de tot ceea ce înseamnă cazuistică normală suprapusă cazuisticii COVID.

Practic, cu aceleași resurse materiale și umane la nivelul județului, a trebuit tratat fiecare caz în parte, administrat tratament, supravegheat, astfel încât fiecare cetățean să poată să primească toate șansele spre vindecare”, spune Sinea.

”Tocmai de aceea este foarte important ca lumea să înțeleagă că singura modalitate de a evita această presiune care poate reprezenta și un risc la adresa cazurilor non-COVID la un moment dat, singura șansă de a evita această presiune este vaccinarea.

Vaccinarea oferă tuturor persoanelor o șansă de a trece mai ușor prin boală, chiar dacă se infectează.

Am avut la nivelul județului decese ale unor persoane vaccinate, dar fără afectare pulmonară. Acele persoane care au decedat vaccinate au decedat de bolile lor, de cele mai multe ori cronice, în faze terminale.

Fac un apel către populația județului Alba în a fi responsabilă, în a conștientiza că întotdeauna, chiar dacă părerile noastre diferă de cele ale medicilor, într-un final tot la medici ajungem.

Haideți să nu epuizăm această categorie profesională care salvează vieți”, a adăugat directorul DSP Alba.

Cum s-a pregătit spitalul din Alba Iulia pentru valul al IV-lea al pandemiei

Imediat după primele două valuri ale pandemiei, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au înțeles că situația poate deveni și mai gravă decât era.

Instituția a investit aproape 16 milioane de lei.

Secția de Boli Infecțioase a fost dotată cu o stație de producere a oxigenului, care a fost pusă în funcțiune în august. Ca rezervă, mai există 20 de butelii care pot fi utilizate în cazul în care stația nu ar fi funcțională.

La clădirea mare a spitalului există un stocator de oxigen alimentat la fiecare 40 de ore, dar este în achiziție o altă stație de producere a oxigenului cu stocator inclus, finanțată de Consiliul Județean Alba.

De asemenea, a fost redimensionată toată instalația electrică și a fost crescută puterea pentru zonele cu pacienți COVID.

Pe lângă asta, a fost mărită de 3 ori capacitatea generatorului și transformatoarelor care deservesc spitalul.

Reprezentanții instituției medicale mai spun că au fost montate sisteme de ventilație pentru a scădea concentrația de oxigen, dublate de detectori.

Suplimentar, au fost montate sisteme de detecție și avertizare la incendiu, pentru că riscul este extrem de mare.

În saloane a fost introdusă monitorizare audio-video și toți indicatorii aparatelor de susținere a vieții sunt contactați la camera de gardă.

De asemenea, instituția a cumpărat materiale sanitare de protecție, dar și medicamente necesare în asemenea condiții.

Situația rămâne însă dramatică în Alba, unde sunt în prezent peste 3.800 de cazuri active de infectare cu virusul.

Reportaj de Ovidiu Hațegan și Cristian Panu

Foto/video: Alba24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dochin

    joi, 04.11.2021 at 18:06

    Țara noastră nu a dat salarii motivante când a lăsat să plece medici, asistente, infirmiere în alte țări pe salarii mai mari. Asta e, acum trageți cei care ați rămas. Când medicul sau asistenta primește o atentie din partea unui pacient, nu spune că e epuizat. De ce? Și omul fără pregătire își da seama de lucrurile astea și știe să judece, să știți.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

Șoferii vor trebui să acorde prioritate în trafic mașinilor Salvamont aflate în misiune. Legea, adoptată de Camera Deputaților

Publicat

Serviciile publice Salvamont / Salvaspeo au fost incluse în rândul structurilor care au dreptul de a utiliza mijloace speciale de avertizare luminioasă și sonoră în intervențiile pe care le desfășoară.

O propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost adoptată miercuri, 7 decembrie, de Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională. Legea merge la promulgare la președintele României.

Astfel, șoferii vor trebui să acorde prioritate în trafic mașinilor Salvamont aflate în misiune, care vor putea folosi girofarul cu lumină albastră și semnalele acustice.

„Modificarea alin. 2 a articolului 32, litera b), prin includerea serviciilor publice Salvamont / Salvaspeo în rândul structurilor care au dreptul de a utiliza mijloace speciale de avertizare luminioasă și sonoră, vor da un avantaj major acestor servicii în efortul de a asigura promptitudinea intervențiilor derulate și vor spori șansele de supraviețuire și recuperare a victimelor accidentelor în care aceste servicii sunt abilitate să intervină.

În același timp riscul profesional crescut la care acest gen de salvatori sunt expuși, prin însuși specificul mediului în care acționează și a tehnicilor de salvare utilizate, va fi diminuat prin îmbunătățirea condițiilor de deplasare în siguranță, în regim de urgență, spre locul intervențiilor”, se arată în expunerea de motive.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Demisiile din armată s-au dublat, înscrierile s-au înjumătățit. Tinerii se tem de război, bătrânii de reducerea pensiilor militare

Publicat

Peste 2.000 de persoane și-au dat demisia din Armata Română în primele trei trimestre din acest an, numărul celor care au renunțat la haina militară fiind de două ori mai mare față de cel din 2021, se precizează într-un document oficial al Ministerului Apărării Naționale.

De asemenea, după începerea războiul din Ucraina, numărul tinerilor care s-au înscris în acest an pentru admiterea la școlile militare de subofițeri s-a redus aproape la jumătate față de anul 2021.

MApN a lansat în dezbatere publică marți, 6 decembrie, un proiect de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.

Conform notei de fundamentare, atractivitatea profesiei militare manifestă o scădere „care a dobândit accente critice în contextul de securitate extrem de instabil generat de războiul din Ucraina”.

„Spre exemplificare, numărul tinerilor care s-au înscris la concursurile de admitere la școlile militare de maiștri militari și subofițeri s-a redus aproape la jumătate în anul 2022 față de 2021, respectiv de la aproximativ 5.700 la 2.500, în condițiile în care numărul locurilor scoase la concurs a fost sensibil egal”, se precizează în documentul citat.

Potrivit MApN, se înregistrează și o scădere constantă a numărului de potențiali candidați cu vocație pentru profesia militară.

„Deși nivelul de exigență al testelor aptitudinale, fizice și psihologice a fost adaptat în funcție de nevoi și posibilități, între 25% și 35% dintre candidați nu îndeplinesc cerințele minime pentru desfășurarea activității în mediul militar. Astfel de tendințe urmează să se intensifice în viitor, potrivit indicatorilor demografici. După cum demonstrează datele furnizate de Institutul Național de Statistică, populația rezidentă a României a scăzut în ultimii 15 ani cu peste 2 milioane de persoane”, se mai precizează în nota de fundamentare.

Numărul demisiilor în armată, de două ori mai mare în 2022 față de 2021

MApN susține că oferta pentru atragerea forței de muncă mult mai atractivă a mediului privat a determinat ca tinerii militari, în special ofițerii ingineri și soldații și gradații profesioniști, să părăsească sistemul militar, în mare măsură din motive pecuniare.

„Numărul demisiilor personalului din armată s-a dublat în anul 2021 (peste 1.000) față de anul 2020 (aproximativ 500), iar în primele trei trimestre din anul 2022, numărul demisiilor este de două ori mai mare față de cel din 2021 (peste 2.000)”, scrie în documentul citat.

Conform reprezentanților Ministerului Apărării, acest complex cauzal are un potențial ridicat de a afecta îndeplinirea misiunilor și obiectivelor specifice instituției militare, situație care trebuie stopată în condițiile în care exigențele sunt sporite sub auspiciul tensiunilor în creștere, determinate de războiul din Ucraina.

sursa: mapn.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Țeapă cu locuri de muncă în Austria: Mai multe persoane din Alba și-au dat seama că au fost înșelate când au ajuns la fabrică

Publicat

Patru persoane din Sebeș au mers până la poarta unei fabrici din Austria, pentru a începe munca, deoarece știau că au un contract de muncă, realizat de un bărbat din Prahova. 

Însă, când au ajuns la fabrica din Austria au descoperit că nu aveau nici un contract de muncă și că bărbatul care le-a promis locurile de muncă de fapt i-a înșelat. 

Cei patru au sesizat polițiștii care au început o anchetă și au descoperit ce s-a întâmplat.

Potrivit IPJ Alba, la data de 6 decembrie 2022, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au identificat un bărbat de 48 de ani, din municipiul Câmpina, județul Prahova, ca persoană bănuită de săvârșirea unor fapte de înșelăciune a căror victime au fost membrii a două familii din municipiul Sebeș.

Din cercetări a rezultat că, în luna august a anului 2021, bărbatul, atribuindu-și o calitate falsă de angajat al unei firme de recrutare a forței de muncă, ar fi postat un anunț, pe internet, potrivit căruia intermedia contracte de muncă la o fabrică din Austria.

Acesta ar fi fost contactat de două familii din municipiul Sebeș, cărora le-ar fi pretins câte 300 de lei, reprezentând contravaloarea contractelor de mediere, bani care ar fi fost plătiți prin virament.

Ulterior, cele 4 persoane din municipiul Sebeș s-ar fi deplasat la fabrica din Austria, pentru a începe munca, moment în care ar fi aflat că fabrica nu a avut nicio ofertă de muncă, iar ele au fost victima unei înșelăciuni.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bărbatului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Adrian-Ionuț Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, trimis în judecată de DNA. Acuzațiile procurorilor

Publicat

DNA a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului ministru al Agriculturii, Adrian-Ionuț Chesnoiu și a altor foști angajați ai Ministerului Agriculturii.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara sunt vizate „patru infracțiuni de instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite, și a infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, în cazul fostului ministru.

În același dosar a fost trimis în judecată un fost director general adjunct pentru comiterea a „patru infracțiuni de complicitate la infracțiunea de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite”.

Au mai fost trimiși în judecată un fost șef serviciu și un fost consilier din cadrul Ministerului Agriculturii, un fost director executiv adjunct la Direcția pentru Agricultură Județeană Arad și un consilier județean din Dâmbovița. Aceștia sunt „cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct, de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite”.

Date din ancheta procurorilor

Procurorii au stabilit că „în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, inculpatul Chesnoiu Adrian Ionuț, în calitate de ministru, ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze inculpatului Răducan Andrei-Cristian (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene”.

Procurorii au mai stabilit că subiectele au ajuns la candidații „agreați”.

„Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la candidații “agreați”, respectiv Sandu Aurel, Corobea Mihai-Cosmin, Pârv Mihai și Lăscaie Cătălin Ionuț. După primirea subiectelor și promovarea probei scrise, inculpatul Lăscaie Cătălin Ionuț ar fi fost respins la proba interviului.

De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul candidatului Sandu Aurel, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze în condițiile în care acesta nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând, în perioada ocupării funcției, venituri salariale în valoare de 50.995 lei”, a mai anunțat DNA.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă cu suma menționată mai sus, în vederea recuperării cheltuielilor salariale efectuate pentru inculpatul Sandu Aurel cât timp acesta a ocupat funcția de șef serviciu, a precizat DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax