Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesorii ar putea ieşi la pensie mai devreme cu trei ani. Propuneri dintr-un proiect depus la Senat

Publicat

profesori Profesorii s-ar putea pensiona mai devreme, la cerere, cu trei ani înainte de vârsta standard. Condiţia este să aibă suficientă vechime în muncă.

Astfel, cadrele didactice s-ae putea pensiona, la cerere, cu trei ani înainte să ajungă la vârsta de pensionare, dacă au cel puțin 25 de ani vechime, în cazul femeilor, și 30 de ani vechime, în cazul bărbaților.

Prevederile se regăsesc într-o propunere legislativă depusă la Senat. Inițiatorii consideră că sunt cadre didactice care vor să se pensioneze mai devreme pentru că nu mai fac față cerințelor sistemului de învățământ, ceea ce este dăunător pentru elevi.

„Pe de altă parte, există cadre didactice care demonstrează competenţă şi după împlinirea vârstei de pensionare. Acestora legea le permite să rămână ca titulari în sistemul de învăţământ încă trei ani peste vârsta standard de pensionare”, spun iniţiatorii legii, în expunerea de motive.

Senatul este prima cameră care urmează să dezbată această propunere legislativă.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax