Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Profesorii care dau meditaţii, proprietarii de apartamente închiriate și alte categorii de contribuabili, vizați de controale ANAF

Publicat

Agenția Națională de Administrare Fiscală se pregătește de controale masive. Numărul lor va crește cu 10% până la final de 2025, potrivit agenției.

Toate categoriile de contribuabili care intră în analiza de risc vor face obiectul acţiunilor de control ale ANAF în perioada următoare, inclusiv profesorii.

ANAF şi-a propus să colecteze mai mulţi bani la bugetul de stat în zilele următoare, iar printre modalităţi este verificare contribuabililor şi mărirea gradului de conformare fiscală.

În ceea ce priveşte conformarea voluntară, ANAF are o serie de proiecte în derulare atât pentru persoane fizice cât şi pentru cele juridice, a declarat Mihaela Drăgulin, potrivit Antena 3.

„Vom derula în acest an proiecte pilot în diverse judeţe ale ţării care vizează veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, veniturile din meditaţii precum şi cele din activităţi de înfrumuseţare.

Pentru persoanele juridice sunt două proiecte de conformare fiscală, unul în domeniul preţurilor de transfer, iar cel de-al doilea vizează marii contribuabili”, a precizat reprezentanta ANAF.

Vezi: ANAF demarează operațiunea ”Cronos”. Ce firme sunt vizate de controalele comune antifraudă și Inspecția Muncii

Acţiunile de conformare fiscală vizează inclusiv profesorii care dau meditaţii acasă, cei care îşi închiriază diverse bunuri, dar şi stilişti care se ocupă de machiaj sau coafură, de exemplu.

În momentul în care aceştia vor primi notificările de la ANAF, vor trebui să le dea curs şi să-şi îndeplinească obligaţiile declarative şi de plată, potrivit reprezentanților autorității.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Spaga

    duminică, 10.04.2022 at 09:44

    Ce ar fi sa impozitati si spagile, mai ales ca la si stiti ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax