Connect with us
Publicitate

ABRUD

Profitul Cupru Min Abrud a EXPLODAT în primele șase luni din 2022. Cifre duble față de perioada similară a anului trecut

cupru min

Publicat

Cupru Min SA Abrud, companie minieră aflată în subordinea Ministerului Economiei, continuă și în 2022 performanța economică record din 2021. 

Cu cei aproximativ 600 de angajați, Cupru Min Abrud este cel mai important angajator din zona Munților Apuseni și principalul magnet pentru forța de muncă.

Societatea care exploatează cel mai mare zăcământ de cupru din România a avut în primele șase luni din 2022 un profit de circa 35 de milioane de lei (7 milioane de euro), sumă raportată la o cifră de afaceri de 222 de milioane de lei.

Cifrele sunt duble față de perioada similară a anului 2021, când, la mijlocul anului, a existat un profit de 14 milioane de lei (3 milioane de euro) și o cifră de afaceri în valoare de 116 milioane de lei.

La sfârșitul anului trecut, profitul a fost unul record: 100 de milioane de lei (20 de milioane de euro), cu o evoluție fulminantă față de anul anterior (6,9 milioane de lei).

VIDEO: Cupru Min Abrud, implicată într-un proiect care folosește inteligența artificială pentru monitorizarea siturilor miniere

În 2023, compania va exploata și va vinde 50.000 de tone de concentrat de cupru.

Compania din Abrud este implicată într-un proiect extrem de important și inedit în același timp, care dezvoltă o platformă de inteligență artificială pentru monitorizarea și analiza siturilor miniere din 5 perimetre ale Europei.

Proiectul a fost numit Goldeneye. Finanțarea este asigurată de Comisia Europeană, care a acordat 8,4 milioane de euro prin programul Horizon 2020.

Această platformă este un instrument pentru exploatările miniere, pentru a monitoriza stabilitatea pantelor în cariere, stabilitatea haldelor de steril minier și stabilitatea iazurilor de decantare.

În final, utilizarea acestui instrument va aduce economii substanțiale companiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax