Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profitul din criptomonede trebuie declarat la ANAF și va fi impozitat de la 1 ianuarie 2020. Ce prevede noul cod fiscal

Publicat

bitcoin

Conform noului Cod fiscal, veniturile obținute din criptomonede de către de către persoanele fizice se vor impozita, de la 1 ianuarie 2020. În anumite cazuri, se va plăti și contribuția la sănătate.

Noul Cod fiscal prevede că persoanele care câștigă bani constant în criptomonede vor avea începând cu anul 2020 obligații fiscale și vor trebui să declare și aceste venituri. Adică, banii câștigați în criptomonede în anul 2019, vor fi trecuti în declarația unică și se vor plăti impozite anul următor.

În ce situații trebuie raportați banii în declarația unică

Sumele obținute în criptomonedă vor trebui trecute în declarația unică numai în cazul în care banii sunt convertiți în lei ori valută sau sunt folosiți la achiziționarea diverselor bunuri sau servicii.

Cei care nu se vor atinge de criptomonede pot sta liniștiți deoarece nu vor fi obligați să declare aceste sume.

Noul Cod fiscal prevede că dacă o persoană fizică obține venituri de peste 6.000 de lei pe an din criptomonede trebuie să plătească la stat un impozit pe venit de 10%.

Citește și Contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS) se modifică pentru românii care fac bani din chirii, agricultură și alte surse

În cazul în care într-un an o persoană fizică câștigă într-un an echivalentul a 12 salarii minime brute, vor trebui să plătească și CASS, adică 10%.

Important de menționat este și faptul că cei care au un câștig de sub 200 de lei la fiecare tranzacție cu criptomonede și nu mai mult de 600 pe an în total, nu sunt obligați să declare sumele în declarația unică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax