Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza ANM pe 4 săptămâni, până în 8 Martie: Meteorologii prognozează un februarie mai rece decât în mod obișnuit

Publicat

ghiocei

În următoarele patru săptămâni se vor înregistra temperaturi sub mediile normale în toată țara, dar mai ales în nord-est. În prima săptămână precipitațiile vor fi excedentare, apoi apropiate de normal.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marți prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 8 februarie – 8 martie.

Cel mai frig va fi în intervalul 12-16 februarie, când vor fi condiții de ger.

În județul Alba, sunt anunțate ploi în in perioadele 8-11 februarie, 28 februarie și 6 martie, în zonele mai joase. Vor fi și ninsori, în 16-18 februarie.

VEZI și Prognoza METEO pentru 15–21 februarie. SĂPTĂMÂNA EXTREMELOR în România: De la GER, la +11 grade Celsius, apoi din nou vine GERUL

La munte, va ploua în 8 februarie, apoi va ninge (9-14 februarie, 18 februarie, 27-28 februarie, 5-6 martie).

Dacă în intervalul 8-12 februarie sunt anunțate maxime de până la 14-15 grade Celsius și minime pozitive în zonele mai joase, ulterior vreme se va răci până la minime de -11 grade Celsius și mai frig la munte.

În prima săptămână a lunii martie, vor fi temperaturi între -6 și 8 grade Celsius la șes, respectiv între -10 și -1 grad la munte.

VREMEA în 8 februarie – 8 martie – prognoza meteo în țară (sursa: ANM)

Vremea în săptămâna 8 – 15 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sudice și sud-estice, dar și mai coborâte în extremitatea de nord-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Vremea în săptămâna 15 – 22 februarie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa sub cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în nord-est.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile nordice.

Vremea în săptămâna 22 februarie – 1 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori sub cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vremea în săptămâna 1 – 8 martie

Valorile termice se vor situa sub cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vremea în luna martie în TRANSILVANIA. Prognoza meteo pentru perioada 24 februarie-8 martie

În Transilvania, în primele trei zile de prognoză, valorile termice diurne vor creşte treptat, ce vor determina o vreme deosebit de caldă, cu maxime ce vor porni de la 6 – 8 grade şi vor ajunge la 14 – 16 grade, în data de 26 februarie.

În zilele de 27 şi 28 februarie se va răci accentuat, astfel încât maximele termice vor coborî spre 3 – 6 grade, apoi se va înregistra un proces de încălzire ce va determina valori maxime mediate regional între 10 şi 12 grade.

Regimul termic nocturn va avea variaţii pe aproape tot intervalul. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 0 şi 4 grade, dar şi mai scăzute, în mare parte negative, pe 25, 28 şi 29 februarie, între -6 şi -2 grade.

Temporar, vor fi precipitaţii în aproape toate zilele, posibil mai însemnate cantitativ pe 26 şi 27 februarie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax