Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PROGNOZA METEO 15 februarie – 15 martie: Ultimele săptămâni de iarnă nu vor fi blânde. Cum arată vremea la începutul primăverii

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 15 februarie – 15 martie. Ultimele săptămâni de iarnă nu vor fi blânde. Vremea o să fie mai rece decât normalul perioadei, pe toată suprafața României.

Prima jumătatea a lunii martie vine cu valori normale pentru această perioadă, cu excepția estului țării, arată prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni.

Citește și Prognoza meteo / Vremea de Florii, Paști și 1 Mai 2021

Vremea la începutul primăverii

Primele două săptămâni din luna martie aduc temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în primele șapte zile ale lunii, când vremea rece o să fie resimțită la nivelul întregii țări.

Perioada 8-15 martie aduce o vreme apropiată de cea obișnuită, poate ușor mai rece în zonele de est.

VEZI și Prognoza METEO pentru 15–21 februarie. SĂPTĂMÂNA EXTREMELOR în România: De la GER, la +11 grade Celsius, apoi din nou vine GERUL

Nici ultimele două săptămâni din iarnă nu sunt prea blânde. Vremea o să fie mai rece decât normalul perioadei, pe toată suprafața României.

În ce priveşte precipitațiile, acestea vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării. La fel, abia spre jumătatea lunii martie, ele revin la normalul perioadei.

Prognoza meteo pentru intervalul 15 februarie – 15 martie

Vremea în săptămâna 15 – 22 februarie

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI: Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice.

Vezi Prognoza meteo 15 – 21 februarie pe zile

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII: Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din vestul și nordul țării.

Vremea în săptămâna 22 februarie – 1 martie

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI: Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice și sud-estice.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII: Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Vremea în săptămâna 1 – 8 martie

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI: Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, dar mai ales în extremitatea de nord-est.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII: Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normale pentru acest interval, posibil ușor deficitar în regiunile extracarpatice.

Vremea în săptămâna 8 – 15 martie

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI: Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte în regiunile estice.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII: Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local, în sud-vest, centru și la munte.

„Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe MedieDurată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”, mai anunță ANM

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au precizat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax