Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PROGNOZA METEO lunară: Temperaturi şi precipitaţii până în 22 aprilie. Cum va fi vremea de Florii

Publicat

flori primavara

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru patru săptămâni, până în 22 aprilie. Temperaturile vor fi apropiate de valori normale, însă precipitaţiile vor fi deficitare, în intervalul amintit.

În judeţul Alba, vremea se răceşte în următoarea săptămână, apoi se încălzeşte din nou. Va mai ploua doar în aprilie, când sunt posibile şi intervale cu furtuni. Vremea de Florii – În 21 aprilie, de Florii, se anunţă vreme ploiasă şi maxime de 16 grade Celsius, la Alba Iulia.

Săptămâna 25 martie – 1 aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână şi local mai coborâte, în special în zonele de munte

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în jumătatea de vest a ţării şi apropiate de cele normale ale perioadei în restul teritoriului.

Săptămâna 1 – 8 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor normale pentru această perioadă.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în regiunile vestice, nordice şi centrale și apropiate de mediile multianuale specifice pentru această săptămână, în rest.

Săptămâna 8-15 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în extremitatea de vest şi nord a ţării.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile intracarpatice şi în general apropiate de mediile climatologice, în restul ţării.

Săptămâna 15-22 aprilie

Mediile valorilor termice se vor înscrie în limitele a ceea ce reprezintă normalul acestei săptămâni, în cea mai mare parte a ţării.

Regimul pluviometric va fi cel mai probabil deficitar la nivelul întregii ţări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

sursa: meteoromania.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax