Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea până la începutul lunii noiembrie: După un val de frig, temperaturi plăcute de toamnă. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Publicat

toamna frunze copaci

Meteorologii anunță în continuare vreme mai caldă decât cum ar trebui să fie pentru mijlocul toamnei. În următoarele patru săptămâni, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar. Cu toate acestea, nu sunt anunțate prea multe ploi, atât de așteptate de agricultori.

Totuși, vremea în weekend 6-8 octombrie, vremea se răcește, în special în jumătatea de nord a țării, iar de luni, 11 octombrie și în cealaltă jumătate a țării. Valul de frig nu se va menține decât în primele zile ale săptămânii viitoare.

”Este foarte probabil ca în prima zi a săptămânii care urmează temperaturile maxime să fie undeva între 12…13 grade până la cel mult 17…18 grade. Însă această răcire nu ne spune neapărat că se instalează toamna, pentru că săptămâna următoare vine cu variații termice pe încălzire. Deci va fi o răcire de scurtă durată”, a declarat la Antena3 Alina Șerban, meteorolog Administrația Națională de Meteorologie.

Vezi și Vremea până la sfârșitul lunii octombrie: Temperaturi mai mari decât normalul perioadei. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Sunt anunțate și ceva ploi la începutul săptămânii viitoare, însă pe arii restrânse și pentru perioade scurte de timp. Ploile vor fi totuși suficiente cât să acopere deficitul de umezeală din sol”, a smai pus sursa citată.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 09 octombrie – 6 noiembrie

Vremea până la începutul lunii noiembrie. Săptămâna 09 – 16 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii țări.

Săptămâna 16 – 23 octombrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 23 – 30 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 30 octombrie – 06 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax