Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea până la sfârșitul lunii octombrie: Temperaturi mai mari decât normalul perioadei. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Publicat

Meteorologii anunță că și în cea de-a doua lună de toamnă vremea va fi frumoasă, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar.

Astfel, se anunță o toamnă blândă, cu valorile termice mai ridicate decât cele normale pentru luna octombrie, în majoritatea zonelor țării.

Nu vor lipsi ploile, specifice anotimpului, însă se estimează cantități mai puține decât cele normale.

Meteorologii de la AccuWeather anunță că după jumătatea lunii octombrie temperaturile vor scădea destul de brusc, sub 18 grade Celsius. Cu toate acestea, valorile termice sunt mai mari decât normalul perioadei. Sfârșitul lunii octombrie va aduce și ploi ceva mai consistente.

Vremea săptămâna 2-8 octombrie, în județul Alba: Temperaturile scad de la o zi la alta. Până spre sfârșitul săptămânii, temperaturile maxime nu vor mai trece de 25 de grade Celsius. Nu sunt anunțate ploi decât în unele zone de munte.

Citește și Când vor cădea primii fulgi de zăpadă la Alba Iulia. Prognoza AccuWeather pentru următoarele două luni: soare, ploi și ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 2 – 30 octombrie

Săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud, sud-est și la munte.

Săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va putea fi local excedentar, mai ales în zonele montane și sub-montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax