Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza METEO până la jumătatea lunii noiembrie: Vine frigul! Vremea în intervalul 16 octombrie – 13 noiembrie

Publicat

vine frigul toamna vremea meteo ploaie frig

Toamna își intră în drepturi. Un val de aer rece străbate România. Va fi mai frig, cu temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru data din calendar. De asemenea, se anunță și multe ploi, mai ales în ultima parte a lunii octombrie.

Meteorologii anunță că, începând cu data de 16 octombrie vremea intră într-un proces accentuat de răcire. Vor fi și multe ploi, însoțite de intensificări ale vântului. Apoi, de la începutul lunii noiembrie vom avea temperaturi normale pentru această perioadă din an.

Vremea în weekend 13 – 15 octombrie, în județul Alba. Vom avea zile frumoase, însorite, cu temperaturi care trec lejer de 20 de grade Celsius. Începând de duminică, 15 octombrie, se răcește simțitor și sunt prognozate ceva ploi, în unele zone din județul Alba.

Citește și METEO: De la vară la iarnă, de la o zi la alta. Diferențe de temperaturi de 10 grade Celsius. De când vine frigul și ploile

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 16 octombrie – 13 noiembrie 2023.

Săptămâna 16 octombrie – 23 octombrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nordice.

Cu excepția nord-vestului extrem al țării, unde regimul pluviometric va fi local deficitar, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în extremitatea de sud a teritoriului.

Săptămâna 23 octombrie – 30 octombrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar cu posibilitatea unui deficit local în nordul extrem al țării și a unui ușor excedent în sud-vest.

Săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 6 noiembrie – 13 noiembrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometriv va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile țării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax